На Полтавщині невідомі обстріляли редакцію газети «Світлиця»

26 Серпня 2010
22050
26 Серпня 2010
19:01

На Полтавщині невідомі обстріляли редакцію газети «Світлиця»

22050
На Полтавщині невідомі обстріляли редакцію газети «Світлиця»

25 серпня близько 9-ї ранку невідомі стріляли по вікнах робочого кабінету редактора газети «Світлиця», що виходить у селищі міського типу Нові Санжари. Про це повідомляє полтавська філія інформаційного агентства «Новини України».

 

За версією  правоохоронців, йдеться про хуліганство.

 

«Ситуація дійсно мала місце вранці 25 серпня і дана інформація зареєстрована.  Працівники міліції туди виїжджали. По журналістам стрільби не було, бо на той момент у редакції нікого не було. Постріл здійснений з пневматичного пістолета, який стріляє кульками. Там на склі є 2 маленькі пробоїнки від пневматичного пістолета, з подібних - стріляють у пневмотирах. Ці кульки навіть не пробили вікно наскрізь, вони впали між першим і другим склом...Зараз проводиться перевірка і швидше за все - стріляли з хуліганських спонукань, а не через політику чи публікацію якихось матеріалів», - зазначив у коментарях агентству начальник відділу зв'язків із громадськістю ГУ МВС у Полтавській області Юрій Сулаєв.

 

Як підтвердив ТК головний редактор газети Олександр Зінченко, кулі впали між подвійним склом, навпроти його робочого столу. На момент пострілу у редакції нікого не було. За його словами, відразу ж після інциденту він звернувся до Новосанжарського районного відділу внутрішніх справ.

 

«Відразу ж за викликом прийшли три особи з міліції, склали протокол. Сьогодні прийшли ще раз, щоб вилучити пошкоджене віконне скло», - сказав редактор.

 

Він зауважив: «Деякі сайти пишуть, що це була спроба замаху. Але я б так не сказав. Принаймні, на той момент, коли стріляли у вікно, у моєму кабінеті нікого не було. До того ж, стріляли зі зброї пневматичної... Я припускаю, що постріли здійснили з авто, щоб якомога швидше зникнути з місця пригоди. Інакше цих людей все ж таки хтось би помітив - адже це відбулося серед білого дня».

 

 

 

 

 

 

 

Крім кабінету головного редактора, на вулицю виходять вікна ще трьох робочих приміщень. Сам Олександр Зінченко пов`язує цей інцидент з професійною діяльністю, адже газета не раз критикувала представників органів місцевої влади.

 

Зокрема, йдеться про матеріали щодо планів Новосанжарського селищного голови Андрія Реки витратити 2 мільйони бюджетних гривень на розчищення 2 км місцевої річки, а також статті про намагання екс-керівника Новосанжарської РДА Миколи Долини і начальника місцевого управління соцзахисту населення Наталії Гомлі відсудити гроші з бюджету та газети «Світлиця» через призначення їм судово-психіатричної експертизи.

 

«Протягом останнього часу газета публікувала критичні матеріали на адресу колишнього голови райдержадміністрації Миколи Долини, який на даний момент судиться з районною радою і виставляє претензії на 50 тисяч моральних збитків, - каже редактор. - Також критика стосувалася діючої начальниці управління праці та соціального захисту Наталії Гомлі, яка позивається до депутата районної ради Анатолія Дорохова і до нашої газети. Вони вважають що їм завдано моральних збитків, і звернулися до суду з проханням призначити експертизу, яка б довела, що вони морально страждають. Звичайно, це смішно, адже з часу виходу критичних публікацій минуло півроку».

 

Відповідаючи на запитання ТК, чи були у його роботі випадки переслідування за журналістську діяльність, пан Зінченко зазначив:

 

«Мені особисто ніхто не погрожував, а от щодо моїх підлеглих випадки були. Протягом чотирьох років мого керівництва редакцією не раз журналісти отримували  прямі і непрямі погрози - траплялося, погрожувати приїздили просто в редакцію. Зокрема, наприкінці 2009 року селищний голова Андрій Река погрожував моєму заступнику і журналісту Петру Жаботинському... Коли ми перестали спускати такі випадки на гальма і почали звертатися до міліції і оприлюднювати факти перешкоджання професійній діяльності, нападники перейшли до підпільних дій».

 

За словами Олександра Зінченка, нині охорони у офісі немає, редакція продовжує працювати у звичайному режимі.

 

ТК інформуватиме читачів про перебіг подій.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.novyny.pl.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22050
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду