detector.media
26.08.2010 19:01
На Полтавщині невідомі обстріляли редакцію газети «Світлиця»

25 серпня близько 9-ї ранку невідомі стріляли по вікнах робочого кабінету редактора газети «Світлиця», що виходить у селищі міського типу Нові Санжари. Про це повідомляє полтавська філія інформаційного агентства «Новини України».

 

За версією  правоохоронців, йдеться про хуліганство.

 

«Ситуація дійсно мала місце вранці 25 серпня і дана інформація зареєстрована.  Працівники міліції туди виїжджали. По журналістам стрільби не було, бо на той момент у редакції нікого не було. Постріл здійснений з пневматичного пістолета, який стріляє кульками. Там на склі є 2 маленькі пробоїнки від пневматичного пістолета, з подібних - стріляють у пневмотирах. Ці кульки навіть не пробили вікно наскрізь, вони впали між першим і другим склом...Зараз проводиться перевірка і швидше за все - стріляли з хуліганських спонукань, а не через політику чи публікацію якихось матеріалів», - зазначив у коментарях агентству начальник відділу зв'язків із громадськістю ГУ МВС у Полтавській області Юрій Сулаєв.

 

Як підтвердив ТК головний редактор газети Олександр Зінченко, кулі впали між подвійним склом, навпроти його робочого столу. На момент пострілу у редакції нікого не було. За його словами, відразу ж після інциденту він звернувся до Новосанжарського районного відділу внутрішніх справ.

 

«Відразу ж за викликом прийшли три особи з міліції, склали протокол. Сьогодні прийшли ще раз, щоб вилучити пошкоджене віконне скло», - сказав редактор.

 

Він зауважив: «Деякі сайти пишуть, що це була спроба замаху. Але я б так не сказав. Принаймні, на той момент, коли стріляли у вікно, у моєму кабінеті нікого не було. До того ж, стріляли зі зброї пневматичної... Я припускаю, що постріли здійснили з авто, щоб якомога швидше зникнути з місця пригоди. Інакше цих людей все ж таки хтось би помітив - адже це відбулося серед білого дня».

 

 

 

 

 

 

 

Крім кабінету головного редактора, на вулицю виходять вікна ще трьох робочих приміщень. Сам Олександр Зінченко пов`язує цей інцидент з професійною діяльністю, адже газета не раз критикувала представників органів місцевої влади.

 

Зокрема, йдеться про матеріали щодо планів Новосанжарського селищного голови Андрія Реки витратити 2 мільйони бюджетних гривень на розчищення 2 км місцевої річки, а також статті про намагання екс-керівника Новосанжарської РДА Миколи Долини і начальника місцевого управління соцзахисту населення Наталії Гомлі відсудити гроші з бюджету та газети «Світлиця» через призначення їм судово-психіатричної експертизи.

 

«Протягом останнього часу газета публікувала критичні матеріали на адресу колишнього голови райдержадміністрації Миколи Долини, який на даний момент судиться з районною радою і виставляє претензії на 50 тисяч моральних збитків, - каже редактор. - Також критика стосувалася діючої начальниці управління праці та соціального захисту Наталії Гомлі, яка позивається до депутата районної ради Анатолія Дорохова і до нашої газети. Вони вважають що їм завдано моральних збитків, і звернулися до суду з проханням призначити експертизу, яка б довела, що вони морально страждають. Звичайно, це смішно, адже з часу виходу критичних публікацій минуло півроку».

 

Відповідаючи на запитання ТК, чи були у його роботі випадки переслідування за журналістську діяльність, пан Зінченко зазначив:

 

«Мені особисто ніхто не погрожував, а от щодо моїх підлеглих випадки були. Протягом чотирьох років мого керівництва редакцією не раз журналісти отримували  прямі і непрямі погрози - траплялося, погрожувати приїздили просто в редакцію. Зокрема, наприкінці 2009 року селищний голова Андрій Река погрожував моєму заступнику і журналісту Петру Жаботинському... Коли ми перестали спускати такі випадки на гальма і почали звертатися до міліції і оприлюднювати факти перешкоджання професійній діяльності, нападники перейшли до підпільних дій».

 

За словами Олександра Зінченка, нині охорони у офісі немає, редакція продовжує працювати у звичайному режимі.

 

ТК інформуватиме читачів про перебіг подій.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.novyny.pl.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY