«Аватар» повертається на екрани у довшій на 9 хвилин версії

26 Серпня 2010
13020
26 Серпня 2010
10:29

«Аватар» повертається на екрани у довшій на 9 хвилин версії

13020
«Аватар» повертається на екрани у довшій на 9 хвилин версії

Оновлена версія «Аватара», яка включає сцену кохання та додаткові батальні епізоди, вийде сьогодні одночасно в Росії, Австралії, Новій Зеландії, Сингапурі і Південній Кореї, повідомляє РІА «Новости».

 

З 27 серпня «Аватар: Спеціальний випуск» (Avatar: Special Edition) йтиме в США, Великій Британії, Канаді, Індії та Польщі, у вересні - Німеччині, Бельгії, Аргентині й Іспанії, а в жовтні - Японії, Бразилії та Мексиці.

 

Перша версія «Аватара», що вийшла в грудні 2009 року і була в репертуарі кінотеатрів аж до 12 серпня 2010 року, стала абсолютним касовим рекордсменом усіх часів, зібравши більше 2,74 мільярдів доларів. З них, за даними ресурсу boxofficemojo.com, 749 мільйонів припали на США і Канаду, а 113 мільйонів - на Росію і країни СНД.

 

Проте режисер фільму Джеймс Кемерон і продюсер Джон Ландау переконані, що картина ще не вичерпала свій касовий потенціал. Навесні Кемерон розповів, що «Аватар» збирав повні зали, доки його не витіснила з екранів «Аліса в країні чудес», яку, далі, змінили 3D-стрічки - «Як приборкати дракона» та «Битва титанів».

 

«Очевидно, що не йдеться про дію законів ринку. Йдеться про наявність або відсутність залів. Отже ми дочекаємося тієї миті, коли екрани звільняться, і повернемося з новим матеріалом - тоді буде видно, чи зможемо ми знов викликати у публіки інтерес до "Аватара"», - заявив він в інтерв`ю «Лос-Анджелес Таймс».

 

Навесні режисер збирався додавати лише шість хвилин, але потім хронометраж зріс до дев'яти хвилин, кожна з яких коштувала в середньому 1 мільйон доларів. Кемерон твердо вірить, що вихід картини на DVD і Blu-ray не вплине на інтерес публіки - адже для людей, нехай навіть вони розкупили понад шість мільйонів копій тільки за перші чотири дні продажу дисків, найважливіше «повністю зануритися» в новий світ.

 

Паралельно обмірковується сіквел «Аватара». Кемерон наголошує, що порушувати екологічну тему - його борг перед людством. У другому фільмі, який передбачається зробити «швидше і дешевше», йтиметься головним чином про океан.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13020
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Маковка
4992 дн. тому
Аватар вже не повертається. Учора IMAX зробив розсилку: "Мы не сможем показать Вам режиссёрскую версию фильма «Аватар», из-за того, что кинокомпания 20th Century Fox не предоставила нам фильмокопию."
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду