detector.media
26.08.2010 10:29
«Аватар» повертається на екрани у довшій на 9 хвилин версії

Оновлена версія «Аватара», яка включає сцену кохання та додаткові батальні епізоди, вийде сьогодні одночасно в Росії, Австралії, Новій Зеландії, Сингапурі і Південній Кореї, повідомляє РІА «Новости».

 

З 27 серпня «Аватар: Спеціальний випуск» (Avatar: Special Edition) йтиме в США, Великій Британії, Канаді, Індії та Польщі, у вересні - Німеччині, Бельгії, Аргентині й Іспанії, а в жовтні - Японії, Бразилії та Мексиці.

 

Перша версія «Аватара», що вийшла в грудні 2009 року і була в репертуарі кінотеатрів аж до 12 серпня 2010 року, стала абсолютним касовим рекордсменом усіх часів, зібравши більше 2,74 мільярдів доларів. З них, за даними ресурсу boxofficemojo.com, 749 мільйонів припали на США і Канаду, а 113 мільйонів - на Росію і країни СНД.

 

Проте режисер фільму Джеймс Кемерон і продюсер Джон Ландау переконані, що картина ще не вичерпала свій касовий потенціал. Навесні Кемерон розповів, що «Аватар» збирав повні зали, доки його не витіснила з екранів «Аліса в країні чудес», яку, далі, змінили 3D-стрічки - «Як приборкати дракона» та «Битва титанів».

 

«Очевидно, що не йдеться про дію законів ринку. Йдеться про наявність або відсутність залів. Отже ми дочекаємося тієї миті, коли екрани звільняться, і повернемося з новим матеріалом - тоді буде видно, чи зможемо ми знов викликати у публіки інтерес до "Аватара"», - заявив він в інтерв`ю «Лос-Анджелес Таймс».

 

Навесні режисер збирався додавати лише шість хвилин, але потім хронометраж зріс до дев'яти хвилин, кожна з яких коштувала в середньому 1 мільйон доларів. Кемерон твердо вірить, що вихід картини на DVD і Blu-ray не вплине на інтерес публіки - адже для людей, нехай навіть вони розкупили понад шість мільйонів копій тільки за перші чотири дні продажу дисків, найважливіше «повністю зануритися» в новий світ.

 

Паралельно обмірковується сіквел «Аватара». Кемерон наголошує, що порушувати екологічну тему - його борг перед людством. У другому фільмі, який передбачається зробити «швидше і дешевше», йтиметься головним чином про океан.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY