Герман вважає, що опозиція «роздуває тему цензури»

19 Серпня 2010
18340
19 Серпня 2010
18:39

Герман вважає, що опозиція «роздуває тему цензури»

18340
Герман вважає, що опозиція «роздуває тему цензури»

Ганна Герман «не бачить» цензури в Україні і вважає, що її «роздуває» опозиція. Таку думку  заступник глави секретаріату висловила в інтерв'ю  виданню «ЛІГАБізнесІнформ».

 

«Опозиція намагається знайти такі проблеми, на які легше всього озивається Захід. Оскільки в країні почалися реформи, оскільки президент іде правильним шляхом, якщо говорити про виведення країни з кризи, то треба знайти яку-небудь проблему. І роздувають тему цензури. Скажу вам відверто - я не бачу цензури в Україні» - заявила пані Герман.

 

Ганна Герман вважає, що Юлія Тимошенко утримує «громіздку машину з дискредитації влади», а також говорить про те, що опозиція реалізовує «цілі дискредитаційні проекти», щоб «очорнити» президента Віктора Януковича на Заході: «Деякі її пропагандистські атаки мають успіх. Але це тимчасовой  успіх, тому що будь-яка брехня - тимчасова».

 

Коментуючи результати моніторингу ТБ-ефірів на «Детектор медіа», у якому проаналізовано матеріали українського телебачення суспільно-політичної тематики з ознаками замовності, Ганна Герман також посилається на опозицію: «Все дуже просто. Мине літо - і повернеться з островів опозиція. Повернеться сама Тимошенко. Почнуть щось робити, і їх почнуть показувати. Ви знаєте, навіть якби я, припустимо, керувала каналами й мала б забезпечити місце в програмі для Тимошенко, то я справді не знаю, де її зараз можна знайти».

 

За словами заступника глави адміністрації президента, наразі в Україні влада, яка не нав'язує враження про себе і уважно прислухається до незалежних оцінок: «Ми справді не формуємо завдання для каналів, не диктуємо, як повинні писати журналісти», - говорить пані Герман.

 

Також Ганна Герман визнала, що у розвитку демократичних процесів не все «гладко». Тестом на демократію, який доведеться пройти Україні, вона вважає майбутні районні вибори. Одним з найбільш слабких місць заступник глави секретаріату називає відносини журналістів та правоохоронних органів, але влада «працює над цим».

 

Демократію Ганна Герман називає  «слабкою квіткою», яка потребує догляду: «Ми повинні стати сторожовими псами демократії. І я дуже радію, коли журналісти гостро й швидко "алярмують", як кажуть у Львові, про будь-який сигнал порушення демократичних принципів або засад. Чим більше будуть кусати владу (будь-яку владу) пси демократії, тим швидше влада звикне, що демократія має дуже надійних і вірних охоронців у нашій державі. І ні в кого - ні в більшого чиновника, ні в меншого - не з'явиться спокуса переступити рамки дозволеного законом», - зазначила пані Герман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18340
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Саня
5008 дн. тому
Половая жизнь свободы слова Не следует путать censored с пальцем, а свободу слова – с интригами менеджмента телеканалов. Это было, возможно, несколько грубое, но совершенно справедливое введение (хотя и краткое) в тему. В роли пальцев, играющих роль свободолюбивого censored, выступают три телеканала – аутсайдеры информационного пространства Украины. Точнее, всего два – ТВi и «5 канал». Случай с «телевизионной собственностью» депутата БЮТ Андрея Сенченко (ТРК «Черноморская») выпадает из общей схемы. http://www.versii.com/news/212508/
Drahoman
5008 дн. тому
Ганна Герман лукавить, бо наразі відбувається навмисне кривотлумачення термінології та політичних надзавдань. Цензура може бути безпосередня, як за більшовиків, і опосередкована, коли на ключових постах джерел і каналів поширення інформації цілком випадково опиняються свої люди, котрі цілком випадково набирають потрібний їм для дезінформації, неповної інформації чи відкориґованої інформації персонал. В таких структурах, а їх тепер гнітюча більшість, безпосередня цензура й непотрібна. Але ж кліру ГГ ідеться про інше - про позиціювання ПР, вилизування образу несудимої і непідсудної влади, про організацію нового реґіонального іконостасу. Тож новітні медіаресурси скеровані тепер саме на цей іконостас, до якого, звичайно, цілком випадково чи за порадою атонських всезнавців чи імпортних політтехнологів, не потрапляють неканонічні образи. І, треба віддати належне Ганні Герман і її професійному спецдосвіду, створена нею концепція працює ефективно. І, на позір, ніякого насильства. Для цього ще й закуплені й підпорядковані колосальні ресурси й продажні мізки практичних українських інтелектуалів і повійкуватих противсіхів. І всі служителі цього ГГ-ного культу при ділі, і злагодженим хором уславляють непорочний образ реґіональних ідеалів з непорочним мислителем і вченим на чолі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду