detector.media
19.08.2010 18:39
Герман вважає, що опозиція «роздуває тему цензури»

Ганна Герман «не бачить» цензури в Україні і вважає, що її «роздуває» опозиція. Таку думку  заступник глави секретаріату висловила в інтерв'ю  виданню «ЛІГАБізнесІнформ».

 

«Опозиція намагається знайти такі проблеми, на які легше всього озивається Захід. Оскільки в країні почалися реформи, оскільки президент іде правильним шляхом, якщо говорити про виведення країни з кризи, то треба знайти яку-небудь проблему. І роздувають тему цензури. Скажу вам відверто - я не бачу цензури в Україні» - заявила пані Герман.

 

Ганна Герман вважає, що Юлія Тимошенко утримує «громіздку машину з дискредитації влади», а також говорить про те, що опозиція реалізовує «цілі дискредитаційні проекти», щоб «очорнити» президента Віктора Януковича на Заході: «Деякі її пропагандистські атаки мають успіх. Але це тимчасовой  успіх, тому що будь-яка брехня - тимчасова».

 

Коментуючи результати моніторингу ТБ-ефірів на «Детектор медіа», у якому проаналізовано матеріали українського телебачення суспільно-політичної тематики з ознаками замовності, Ганна Герман також посилається на опозицію: «Все дуже просто. Мине літо - і повернеться з островів опозиція. Повернеться сама Тимошенко. Почнуть щось робити, і їх почнуть показувати. Ви знаєте, навіть якби я, припустимо, керувала каналами й мала б забезпечити місце в програмі для Тимошенко, то я справді не знаю, де її зараз можна знайти».

 

За словами заступника глави адміністрації президента, наразі в Україні влада, яка не нав'язує враження про себе і уважно прислухається до незалежних оцінок: «Ми справді не формуємо завдання для каналів, не диктуємо, як повинні писати журналісти», - говорить пані Герман.

 

Також Ганна Герман визнала, що у розвитку демократичних процесів не все «гладко». Тестом на демократію, який доведеться пройти Україні, вона вважає майбутні районні вибори. Одним з найбільш слабких місць заступник глави секретаріату називає відносини журналістів та правоохоронних органів, але влада «працює над цим».

 

Демократію Ганна Герман називає  «слабкою квіткою», яка потребує догляду: «Ми повинні стати сторожовими псами демократії. І я дуже радію, коли журналісти гостро й швидко "алярмують", як кажуть у Львові, про будь-який сигнал порушення демократичних принципів або засад. Чим більше будуть кусати владу (будь-яку владу) пси демократії, тим швидше влада звикне, що демократія має дуже надійних і вірних охоронців у нашій державі. І ні в кого - ні в більшого чиновника, ні в меншого - не з'явиться спокуса переступити рамки дозволеного законом», - зазначила пані Герман.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY