Міліція: на сьогодні немає підстав пов’язувати напад на Михайловича з його професійною діяльністю

16 Серпня 2010
13349
16 Серпня 2010
17:09

Міліція: на сьогодні немає підстав пов’язувати напад на Михайловича з його професійною діяльністю

13349
Міліція: на сьогодні немає підстав пов’язувати напад на Михайловича з його професійною діяльністю

У дніпропетровській міліції вважають, що на сьогодні немає підстав пов'язувати напад на журналіста Юрія Михайловича з його професійною діяльність. Про це ТК повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС у Дніпропетровській області.

 

Нагадаємо, вчора Юрій Михайлович повідомив ТК, що його побили невідомі. Журналіст пов'язує це із закриттям його програми «Аргументи за і проти», яку він вів на 51-му каналі (Дніпропетровська ОДТРК).

 

За інформацією прес-служби дніпропетровської міліції, 15 серпня о 8-й ранку до Жовтневого райвідділу Дніпропетровського міського управління внутрішніх справ від чергового лікаря міської лікарні Дніпропетровська надійшло повідомлення, що зі скаргами на забій грудної клітини за медичною допомогою звернувся у нетверезому стані Юрій Михайлович. Він назвався «членом комітету Міжнародної федерації журналістів Незалежної медіапрофспілки України», однак на прохання правоохоронців жодних документів не пред'явив.

 

У ході дослідчої перевірки було встановлено, що пан Михайлович перебував у нічному розважальному клубі «Бартоломео» з 23.00 14 серпня до 05.30 15 серпня. За словами співробітників клубу, він вжив понад 1 літр горілки та віскі, вів себе неадекватно, вилазив на стіл бару, чіплявся до відвідувачів закладу та намагався спровокувати з ними конфліктну ситуацію. Згідно з 15-ма фіскальними чеками клубу «Бартоломео» пан Михайлович купив спиртних напоїв загальною кількістю 1,050 літра. Опитані охоронці клубу «Бартоломео» повідомили, що 15 серпня о 05.30 Юрій Михайлович у нетверезому стані, вийшов із клубу «Бартоломео» та по пішохідній доріжці пішов у напрямку вулиці Набережна Перемоги.

 

«Через декілька хвилин вони почули його крик та підбігли до Михайловича Ю. К., який на відстані близько 50 метрів від клубу лежав на землі, поблизу з ним вони нікого не бачили. Вищевказані охоронці привели Михайловича Ю. К. назад до входу в клуб "Бартоломео", яким він поскаржився, що на нього нібито напали двоє невідомих та один з них штовхнув його в груди. На прохання Михайловича Ю. К. охоронці викликали бригаду швидкої медичної допомоги, якою його було доставлено до міської лікарні м. Дніпропетровська», - йдеться у повідомленні міліції.

 

Згідно з довідкою лікарні Юрію Михайловичу встановили діагноз «забій грудної клітини». На сьогодні триває дослідча перевірка.

 

Тим часом за інформацією прес-служби міліції, в.о. генерального директора Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії Валентин Чанглі розказав, що пан Михайлович не був штатним або позаштатним працівником телерадіокомпанії, трудового договору або будь-яких трудових відносин з Дніпропетровської ОДТРК не мав, а вів програму за громадською ініціативою. За його словами, програма «Аргументи за і проти» була знята з ефіру рішенням зборів редакційної ради каналу через те, що Юрій Михайлович з 9 по 30 липня не з'являвся на телекомпанії і не відповідав на телефонні дзвінки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13349
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4994 дн. тому
Этот случай - отличнейшая иллюстрация к оплаченным визгам по поводу "свободы слова" и "притеснения свободной журналистики". Пьяная тварь попыталась еще и пропиарится на этом.
Дніпро
4994 дн. тому
Абсолютно согласен с zombi. Рад, что сегодня Телекритика подала информацию МВД. По вашему вчерашнему посту обычному читателю могло показаться, что и вправду пострадал принципиальный журналист, а это не так. Человека этого никто в журналистских кругах не знает, он просто был пародией на ведущего в одной программе ДОГТРК. Кто он и откуда взялся сказать невозможно. А масса статей в сети полностью характеризуют этого дядю. И на областной студии вам дадут исчерпывающую информацию. Давайте не путать грешное с праведным, обычный пьяный бред с наступлением на свободу слова. И не гоняться за сомнительными сенсациями в воскресный день... Особый привет Юрию-блогеру-правдошукачу. Подставил тебя друг-тёзка, Юрий. Проверяй информацию и помни о балансе в подаче материалов, если захочешь всё-таки стать профессионалом.
zombi
4995 дн. тому
Це той що "очі залив" та боявся з хати виходити? А потім розважається в "Барталамео". Отаке "чудо" називає себе журналістом ?! Ще й членомо МФЖ та НМПУ. Пан Скрипін мабуть має відреагувати. Це пляма не тільки на профспілкуі та федерацію, а на всю професію.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду