detector.media
16.08.2010 17:09
Міліція: на сьогодні немає підстав пов’язувати напад на Михайловича з його професійною діяльністю

У дніпропетровській міліції вважають, що на сьогодні немає підстав пов'язувати напад на журналіста Юрія Михайловича з його професійною діяльність. Про це ТК повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС у Дніпропетровській області.

 

Нагадаємо, вчора Юрій Михайлович повідомив ТК, що його побили невідомі. Журналіст пов'язує це із закриттям його програми «Аргументи за і проти», яку він вів на 51-му каналі (Дніпропетровська ОДТРК).

 

За інформацією прес-служби дніпропетровської міліції, 15 серпня о 8-й ранку до Жовтневого райвідділу Дніпропетровського міського управління внутрішніх справ від чергового лікаря міської лікарні Дніпропетровська надійшло повідомлення, що зі скаргами на забій грудної клітини за медичною допомогою звернувся у нетверезому стані Юрій Михайлович. Він назвався «членом комітету Міжнародної федерації журналістів Незалежної медіапрофспілки України», однак на прохання правоохоронців жодних документів не пред'явив.

 

У ході дослідчої перевірки було встановлено, що пан Михайлович перебував у нічному розважальному клубі «Бартоломео» з 23.00 14 серпня до 05.30 15 серпня. За словами співробітників клубу, він вжив понад 1 літр горілки та віскі, вів себе неадекватно, вилазив на стіл бару, чіплявся до відвідувачів закладу та намагався спровокувати з ними конфліктну ситуацію. Згідно з 15-ма фіскальними чеками клубу «Бартоломео» пан Михайлович купив спиртних напоїв загальною кількістю 1,050 літра. Опитані охоронці клубу «Бартоломео» повідомили, що 15 серпня о 05.30 Юрій Михайлович у нетверезому стані, вийшов із клубу «Бартоломео» та по пішохідній доріжці пішов у напрямку вулиці Набережна Перемоги.

 

«Через декілька хвилин вони почули його крик та підбігли до Михайловича Ю. К., який на відстані близько 50 метрів від клубу лежав на землі, поблизу з ним вони нікого не бачили. Вищевказані охоронці привели Михайловича Ю. К. назад до входу в клуб "Бартоломео", яким він поскаржився, що на нього нібито напали двоє невідомих та один з них штовхнув його в груди. На прохання Михайловича Ю. К. охоронці викликали бригаду швидкої медичної допомоги, якою його було доставлено до міської лікарні м. Дніпропетровська», - йдеться у повідомленні міліції.

 

Згідно з довідкою лікарні Юрію Михайловичу встановили діагноз «забій грудної клітини». На сьогодні триває дослідча перевірка.

 

Тим часом за інформацією прес-служби міліції, в.о. генерального директора Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії Валентин Чанглі розказав, що пан Михайлович не був штатним або позаштатним працівником телерадіокомпанії, трудового договору або будь-яких трудових відносин з Дніпропетровської ОДТРК не мав, а вів програму за громадською ініціативою. За його словами, програма «Аргументи за і проти» була знята з ефіру рішенням зборів редакційної ради каналу через те, що Юрій Михайлович з 9 по 30 липня не з'являвся на телекомпанії і не відповідав на телефонні дзвінки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY