Навчання в «Телеакадемії» Першого національного коштуватиме 8 тисяч гривень

13 Серпня 2010
22166
13 Серпня 2010
13:04

Навчання в «Телеакадемії» Першого національного коштуватиме 8 тисяч гривень

22166
Навчання в «Телеакадемії» Першого національного коштуватиме 8 тисяч гривень

Проект «Телеакадемія» Першого національного готуватиме фахівців за спеціальностями: організація виробництва (продюсерство), тележурналістика (кореспонденти, редактори, сценаристи), ведення телепрограм, телережисура, телеоператорська майстерність. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

Як уже писала ТК, канал створює новий проект для нічного ефіру «Телеакадемія», над ним  працюватимуть студенти чотирьох столичних вишів. У рамках програми, яка йтиме на каналі по будніх днях з 01:30 до 02:30, студенти показуватимуть свої відеороботи. За кожним вишем закріплено окремий день. У понеділок вийдуть сюжети студентів  Київського національному університету культури і мистецтв, вівторок - Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, середу - Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, четвер - Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Як розказала у коментарях ТК Людмила Джулай, шеф-редактор понеділкових ефірів, планується, що, крім співпраці зі студентами цих вишів, канал паралельно готуватиме і своїх фахівців, які проходитимуть навчання на НТКУ, і випускатимуть свої роботи щоп'ятниці.

 

За інформацією прес-служби НТКУ, відбір курсантів здійснюватиметься після співбесіди. Участь у проекті зможуть взяти всі охочі, хто вже отримав паспорт. Передбачена вартість двомісячного навчання в «Телеакадемії» - 8 тисяч гривень.

 

Після відбору будуть сформовані групи курсантів із чотирьох-п'яти осіб, які прослухають курс лекцій за спеціальностями: режисура телебачення, тележурналістика, драматургія програми та сценарна режисура телебачення, тележурналістика, драматургія програми та сценарна майстерність, культура мовлення та робота в кадрі, організація виробництва (продюсерство), операторська майстерність, звукорежисура, сучасні піар-технології.

 

Окрім цього, учасники проекту відвідуватимуть майстер-класи та тренінги. Викладатимуть у «Телеакадемії» Єгор Бенкендорф, Роман Балаян, Костянтин Стогній, Дмитро Джангіров, Віктор Андрієнко, Тетяна Цимбал, Марк Гресь, Юрій Плаксюта, Віктор Книш та інші. Упродовж другого місяця навчання творча група (курсанти + майстер-куратор) за допомогою професійної телевізійної команди готує та забезпечує прямий ефір. Після закінчення проекту кожному з учасників видається диплом та портфоліо (власні відеороботи та записи ефірних програм).

 

Також, за словами Людмили Джулай існує попередня домовленість з вишами, керівники яких звертатимуть увагу на найбільш здібних курсантів, які можуть отримувати пільгові умови для вступу. А за інформацією прес-служби, найкращі учасники проекту продовжують стажування (роботу) в підрозділах НТКУ, зможуть створювати свій телепродукт і отримають винагороду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22166
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
прохожий
5006 дн. тому
А 5 лет учится не хотите?
прокла
5009 дн. тому
наконец-то после интера открылись новые курсы.нужно чтобы их было как можно больше.Это здорово увеличит колличество работников тв и вообще полезно для общего развития.
Влад III Цепеш (Дракул)
5009 дн. тому
Хочется закончить эти курсы и стать телеведущим.Кто то уже был на собеседовании? Напишите пожалуйста что там спрашивают.
привет
5009 дн. тому
хочу на курсы!но придется подождать немного.сейчас мало времени
читаДтч
5009 дн. тому
Вперёд рабы! На галерах есть свободные кандалы.
мікрофон
5009 дн. тому
В новинах Першого каналу давали телефон Телеакадемії 4814008.
пискля
5010 дн. тому
нужно обязательно высшее образование иметь.Жалко.((((Я бы пошла
ктулху
5010 дн. тому
а будут учить на ведущих ток-шоу ?
Просперро
5010 дн. тому
А на каком языке будут идти курсы-на Украинском или Русском ? Или группы будут разделены ?
Сергій
5010 дн. тому
Потрапити може кожен бажаючий. Я відправив свої координати на e-mail ta@ntu.ua і мені вже призначили зустріч.
курьер
5010 дн. тому
4-5 человек в группе=это оптимальный вариант,потому что когда студентов много-никаого толка не будет-это правильно.Идеально-как до революции:1 ученик-1 учитель,но это конечно нереально в нашей действительности.
Маша
5010 дн. тому
А какие кркитерии интересно к тем ,кто хочет записатья на курсы?Есть какой то предварительный мониторинг знаний или предрасположенности к профессии ?
студент
5010 дн. тому
Очень хотелосьбы узнать-как можно записаться на эти курсы ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду