detector.media
13.08.2010 13:04
Навчання в «Телеакадемії» Першого національного коштуватиме 8 тисяч гривень

Проект «Телеакадемія» Першого національного готуватиме фахівців за спеціальностями: організація виробництва (продюсерство), тележурналістика (кореспонденти, редактори, сценаристи), ведення телепрограм, телережисура, телеоператорська майстерність. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

Як уже писала ТК, канал створює новий проект для нічного ефіру «Телеакадемія», над ним  працюватимуть студенти чотирьох столичних вишів. У рамках програми, яка йтиме на каналі по будніх днях з 01:30 до 02:30, студенти показуватимуть свої відеороботи. За кожним вишем закріплено окремий день. У понеділок вийдуть сюжети студентів  Київського національному університету культури і мистецтв, вівторок - Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, середу - Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, четвер - Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Як розказала у коментарях ТК Людмила Джулай, шеф-редактор понеділкових ефірів, планується, що, крім співпраці зі студентами цих вишів, канал паралельно готуватиме і своїх фахівців, які проходитимуть навчання на НТКУ, і випускатимуть свої роботи щоп'ятниці.

 

За інформацією прес-служби НТКУ, відбір курсантів здійснюватиметься після співбесіди. Участь у проекті зможуть взяти всі охочі, хто вже отримав паспорт. Передбачена вартість двомісячного навчання в «Телеакадемії» - 8 тисяч гривень.

 

Після відбору будуть сформовані групи курсантів із чотирьох-п'яти осіб, які прослухають курс лекцій за спеціальностями: режисура телебачення, тележурналістика, драматургія програми та сценарна режисура телебачення, тележурналістика, драматургія програми та сценарна майстерність, культура мовлення та робота в кадрі, організація виробництва (продюсерство), операторська майстерність, звукорежисура, сучасні піар-технології.

 

Окрім цього, учасники проекту відвідуватимуть майстер-класи та тренінги. Викладатимуть у «Телеакадемії» Єгор Бенкендорф, Роман Балаян, Костянтин Стогній, Дмитро Джангіров, Віктор Андрієнко, Тетяна Цимбал, Марк Гресь, Юрій Плаксюта, Віктор Книш та інші. Упродовж другого місяця навчання творча група (курсанти + майстер-куратор) за допомогою професійної телевізійної команди готує та забезпечує прямий ефір. Після закінчення проекту кожному з учасників видається диплом та портфоліо (власні відеороботи та записи ефірних програм).

 

Також, за словами Людмили Джулай існує попередня домовленість з вишами, керівники яких звертатимуть увагу на найбільш здібних курсантів, які можуть отримувати пільгові умови для вступу. А за інформацією прес-служби, найкращі учасники проекту продовжують стажування (роботу) в підрозділах НТКУ, зможуть створювати свій телепродукт і отримають винагороду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY