Янукович: «Я ніколи не допущу повернення до цензури»

11 Серпня 2010
12087
11 Серпня 2010
16:05

Янукович: «Я ніколи не допущу повернення до цензури»

12087
Янукович: «Я ніколи не допущу повернення до цензури»

Президент України Віктор Янукович заявив, що не допустить повернення до цензури чи будь-яких інших методів тиску на журналістів. Про це йдеться у його відповіді на відкритий лист Міжнародного інституту преси, оприлюдненій 11 серпня прес-службою президента.

 

«Ще раз заявляю - процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотнім. І я ніколи не допущу повернення до цензури чи будь-яких інших методів тиску на журналістів. Факти, які наводяться в листі Міжнародного інституту преси, були детально розслідувані і по них зроблені серйозні висновки», - йдеться у відповіді глави держави.

 

Стосовно рішення суду щодо ТВі і 5-го каналу Віктор Янукович відзначає, що він як громадянин і як Гарант Конституції не має права впливати на суди і думає, що журналісти в цьому питанні повинні підтримати його «принципові позиції».

 

«Разом з тим, я завжди казав, що зроблю все можливе для того, щоб 5 канал продовжував мовити», - наголосив президент, додавши, що сам часто дивиться програми 5-го каналу, зустрічається з його журналістами і дає їм інтерв'ю.

 

«Я зацікавлений в тому, щоб в Україні було якнайбільше нових незалежних каналів, в тому числі це стосується й  ТВі. Але, повторюю, я не втручаюся в їх господарську діяльність. І тим паче не втручаюся в роботу судів», - ще раз підкреслив Віктор Янукович.

 

Глава держави запевнив, що «був і залишається відкритим для преси, і робить усе, щоб журналісти почувалися в Україні вільними».

 

«До речі, днями одна дуже гостра журналістка навіть звинуватила Адміністрацію президента в тому, що "в АП пропаганды нет" і що ми не впливаємо на політику телеканалів. Я сприйняв цю критику як великий комплімент. Я прагну, щоб ми не займалися пропагандою, не нав'язували журналістам свого бачення ситуації, а давали їм можливість просто правдиво відображати життя суспільства», - відзначив президент.

 

Водночас, на думку Віктора Януковича, «журналістика в Україні буває різна», а серед публікацій є і «відверто замовні», і «непрофесійні - без перевірки фактів». «Розумію - це процес росту. І по мірі того, як будуть розвиватися демократичні процеси в Україні - будуть рости і стандарти журналістики», - додав він.

 

Також Віктор Янукович повідомив Міжнародний інститут преси, що після Дня Незалежності України в регіонах стартують публічні обговорення концепції громадського телебачення, яку розробила його команда. «Приєднуйтесь. Вносьте свої пропозиції. Працюймо разом в атмосфері доброзичливості. Бо лише так ми допоможемо Україні йти демократичним шляхом», - насамкінець написав президент.

 

Як повідомляла ТК, Міжнародний інститут преси (International Press Institute) адресував Віктору Януковичу відкритий лист з вимогою захистити свободу слова та зупинити тиск на ЗМІ, а також виявити та притягнути до відповідальності тих, хто нападає на журналістів. Лист був опублікований на сайті організації 10 серпня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12087
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду