Перший національний презентував нові документальні проекти (ДОПОВНЕНО)

9 Серпня 2010
17281
9 Серпня 2010
16:05

Перший національний презентував нові документальні проекти (ДОПОВНЕНО)

17281
Перший національний презентував нові документальні проекти (ДОПОВНЕНО)

Директор творчого об`єднання  документальних фільмів та програм Першого національного телеканалу Марк Гресь познайомив журналістів з подробицями запуску нових проектів, що стартують після 24 серпня. Прес-конференція відбулася сьогодні, 9 серпня, за участі авторів проектів - Сергія Братішка, Юрія Спасокукотського та Іванни Чередніченко.

 

За словами пана Греся, основною метою творчого об'єднання є виробництво циклічних продуктів, хоча не виключено, що здійснюватиметься продакшн і окремих фільмів.

 

«Циклічні фільми простіше промотувати і шукати глядача», - пояснив директор ТО, розповівши, що нині боротьбу за глядача Першому національному ускладнюють нішеві канали.

 

Хронометраж кожного випуску складатиме 26 хвилин. Перш ніж цикл вийде в ефір, має бути відзнято принаймні 12 випусків - таке завдання поставив перед авторами проектів Марк Гресь.

 

Як зазначив пан Гресь,  у проектах основну увагу приділятимуть не «картинці», а тексту.

 

«У першу чергу глядач має почути те, що його зацікавить, - сказав Марк Гресь. - Ми маємо звертатися до масового глядача доступною йому мовою, ми не ставимо перед собою мету виховувати його. Наше надзавдання - провокувати цікавість глядача». Він зауважив: «Ми у змозі робити праймовий продукт не за рахунок технологій, а за рахунок інформації та незвичного підходу, адже наша аудиторія - це люди, які  перемикаючи канали у пошуках серіалу, зацікавляться  одним з наших проектів як надзвичайним і певною мірою пізнавальним. Ми не претендуємо на прамові показники на праймових телеканалах, але планку щодо виробництва на Першому національному плануємо підвищити». Ще однією особливістю проектів ТО стане те, що в них не  використовуватимуться реконструкції, позаяк їх якість часто не відповідає міжнародним стандартам.

 

Щодо бюджетів Марк Гресь відзначив, що пілотні випуски відзняті за його власний рахунок: «Я домовився, щоб мої знайомі зробили графіку, ми замовили камеру, домовилися з рестораномі. Як вам показати бюджет, якщо ти працюєш на телеканалі? Я спускаюсь в архів, збираю відео, заходжу в інтернет, відбираю там відео. Як це оформити в конкретні бюджети?».

 

Нині у ТО Першого національного працює працює 32 фахівці. До скорочення на Першому національному їх було 54. Сторонніх спеціалістів залучити поки що не вдалося. Надалі у виробництві проектів пан Гресь планує заручитися підтримкою спосорів -  на етапі, коли відзнімуть всі пілотні випуски.

 

За словами  Марка Греся, проекти «Континет»,  «Миротворці», «Київська старовина. Світ мистецтва» об'єднує те, що вони є історіями, в центрі уваги яких - конкретні персоналії.

 

Автором програми «Континет» став Сергій Братішко. За його словами, він познайомить глядачів з історіями солдатів і офіцерів, які перебували у країнах Варшавського пакту, - зокрема, розповість про побут, будні військових та решту цікавих деталей.

 

Схожий за концепцією є  проект «Миротворці», автор якого -  Юрій Спасокукоцький.

 

«Прості речі» Марк Гресь вестиме спільно з Іриною Смірновою. За словами пана Греся, це має бути «весела програма, про цікавинки та історії тих речей, які найчастіше трапляються в побуті». Зокрема, перший випуск буде присвячено панчохам, «героями» наступних випусків стануть розчіска, помада і автомобіль. Ще однією особливістю «Речей» стане анімаційна графіка. Пан Гресь сподівається, що проект «Прості речі» вийде у праймі. Він розповів, що готує ще один трьохсерійний документальний цикл, розрахований виключно на прайм, - про розкопки кам'яної могили.

 

Ведучою «Київська старовина. Світ мистецтва» буде Іванна Чередніченко, яка раніше працювала у рамках проекту «Київські мініатюри» (КДТРК, ТРК «Київ»). У рамках «Київської старовини» пані Чередніченко продовжить розповідати історії конкретних людей на тлі пам`яток архітектури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17281
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гав
5019 дн. тому
Про військових із Варшавського пакту? Це все для чого? Щоб розповісти, якими крутими були війська Варшавського пакту і запропонувати продовження ОКДБ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду