detector.media
09.08.2010 16:05
Перший національний презентував нові документальні проекти (ДОПОВНЕНО)

Директор творчого об`єднання  документальних фільмів та програм Першого національного телеканалу Марк Гресь познайомив журналістів з подробицями запуску нових проектів, що стартують після 24 серпня. Прес-конференція відбулася сьогодні, 9 серпня, за участі авторів проектів - Сергія Братішка, Юрія Спасокукотського та Іванни Чередніченко.

 

За словами пана Греся, основною метою творчого об'єднання є виробництво циклічних продуктів, хоча не виключено, що здійснюватиметься продакшн і окремих фільмів.

 

«Циклічні фільми простіше промотувати і шукати глядача», - пояснив директор ТО, розповівши, що нині боротьбу за глядача Першому національному ускладнюють нішеві канали.

 

Хронометраж кожного випуску складатиме 26 хвилин. Перш ніж цикл вийде в ефір, має бути відзнято принаймні 12 випусків - таке завдання поставив перед авторами проектів Марк Гресь.

 

Як зазначив пан Гресь,  у проектах основну увагу приділятимуть не «картинці», а тексту.

 

«У першу чергу глядач має почути те, що його зацікавить, - сказав Марк Гресь. - Ми маємо звертатися до масового глядача доступною йому мовою, ми не ставимо перед собою мету виховувати його. Наше надзавдання - провокувати цікавість глядача». Він зауважив: «Ми у змозі робити праймовий продукт не за рахунок технологій, а за рахунок інформації та незвичного підходу, адже наша аудиторія - це люди, які  перемикаючи канали у пошуках серіалу, зацікавляться  одним з наших проектів як надзвичайним і певною мірою пізнавальним. Ми не претендуємо на прамові показники на праймових телеканалах, але планку щодо виробництва на Першому національному плануємо підвищити». Ще однією особливістю проектів ТО стане те, що в них не  використовуватимуться реконструкції, позаяк їх якість часто не відповідає міжнародним стандартам.

 

Щодо бюджетів Марк Гресь відзначив, що пілотні випуски відзняті за його власний рахунок: «Я домовився, щоб мої знайомі зробили графіку, ми замовили камеру, домовилися з рестораномі. Як вам показати бюджет, якщо ти працюєш на телеканалі? Я спускаюсь в архів, збираю відео, заходжу в інтернет, відбираю там відео. Як це оформити в конкретні бюджети?».

 

Нині у ТО Першого національного працює працює 32 фахівці. До скорочення на Першому національному їх було 54. Сторонніх спеціалістів залучити поки що не вдалося. Надалі у виробництві проектів пан Гресь планує заручитися підтримкою спосорів -  на етапі, коли відзнімуть всі пілотні випуски.

 

За словами  Марка Греся, проекти «Континет»,  «Миротворці», «Київська старовина. Світ мистецтва» об'єднує те, що вони є історіями, в центрі уваги яких - конкретні персоналії.

 

Автором програми «Континет» став Сергій Братішко. За його словами, він познайомить глядачів з історіями солдатів і офіцерів, які перебували у країнах Варшавського пакту, - зокрема, розповість про побут, будні військових та решту цікавих деталей.

 

Схожий за концепцією є  проект «Миротворці», автор якого -  Юрій Спасокукоцький.

 

«Прості речі» Марк Гресь вестиме спільно з Іриною Смірновою. За словами пана Греся, це має бути «весела програма, про цікавинки та історії тих речей, які найчастіше трапляються в побуті». Зокрема, перший випуск буде присвячено панчохам, «героями» наступних випусків стануть розчіска, помада і автомобіль. Ще однією особливістю «Речей» стане анімаційна графіка. Пан Гресь сподівається, що проект «Прості речі» вийде у праймі. Він розповів, що готує ще один трьохсерійний документальний цикл, розрахований виключно на прайм, - про розкопки кам'яної могили.

 

Ведучою «Київська старовина. Світ мистецтва» буде Іванна Чередніченко, яка раніше працювала у рамках проекту «Київські мініатюри» (КДТРК, ТРК «Київ»). У рамках «Київської старовини» пані Чередніченко продовжить розповідати історії конкретних людей на тлі пам`яток архітектури.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY