Екс-головний редактор сумської газети вимагає від президента розібратися у його звільненні (ОНОВЛЕНО)

6 Серпня 2010
13825
6 Серпня 2010
17:25

Екс-головний редактор сумської газети вимагає від президента розібратися у його звільненні (ОНОВЛЕНО)

13825
Екс-головний редактор сумської газети вимагає від президента розібратися у його звільненні (ОНОВЛЕНО)

Екс-головний редактор комунальної газети «Суми і сумчани» Анатолій Міненко звернувся до президента України Віктора Януковича, голови Верховної Ради Володимира Литвина та Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації з проханням вирішити ситуацію навколо його звільнення з посади головного редактора газети. Про це повідомляє інформагентство «ІнтерМедіаКонсалтинг».

 

Як заявив Анатолій Міненко у своєму звернені до високопосадовців, його звільнили «без пред'явлення обґрунтованих претензій та не взявши до уваги контракт, термін якого закінчиться лише в 2011 році».

 

Також екс-головний редактор відзначив, що він відмовився працювати на виборчу кампанію міського голови Сум Геннадія Мінаєва.

 

«Глибоко переконаний, що політична приналежність не є критерієм оцінки діяльності працівника. А мою діяльність оцінили саме за ним», - йдеться у зверненні пана Міненка.

 

 

 

 

Нагадаємо, роботу колишнього редактора, депутата Анатолія Міненка, було визнано незадовільною через збитковість газети. А тому 28 липня на сесії Сумської міськради ухвалили рішення про його звільнення. Новим головним редактором було призначено депутата від фракції «Нічний дозор» Миколу Чернотицького.

 

За словами заступника міського голови Віктора Волонтирця, основний аргумент, яким керувалися депутати, звільняючи Анатолія Міненка з посади головного редактора, це дуже низький тираж видання «Суми і сумчани»:  «Рішення приймав не міський голова і не заступник голови, рішення приймали депутати Сумської ради, а депутатів є 75. І їх колегіальне рішення є колегіальним рішенням. Я розумію, що ті недоліки, які йому висувалися, можуть бути обґрунтовані, можуть бути необґрунтовані. Але основний аргумент, який депутати виставляли цьому виданню - це мінімальний тираж, який на сьогодні складає 800 екземплярів. В рік ми виділяли на газету по 250 тисяч гривень, для такого тиражу це дуже велика сума... Але тираж газети за останні роки з 4 500 тисяч зменшився до 800. Я розумію, це фінансова криза, але сума, яка виділялася з бюджету, була постійною, тому треба працювати з передплатниками. Цей аргумент є достатній з боку депутатів».

 

На запитання, чи були якісь підстави в Анатолія Міненка стверджувати про політичну приналежність як причину звільнення, пан Волонтирець відповів: «Я б не сказав, що від того, що він переходить в якусь іншу фракцію, змінюється зміст газети... Десь якась політична приналежність може бути, зважаючи на склад депутатського корпусу: фракція, з якої він пішов, - найбільша, можливо, десь і є це питання... але я за це не відповідаю».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13825
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Civil
5011 дн. тому
комментарий ниже относится к заметке про побитого фотокора
Civil
5011 дн. тому
А все потому, что обманывать старших - нехорошо: форматирование не стирает фото с карточки. : )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду