Німеччина змінює схему оплати за суспільне мовлення: платитимуть всі

30 Липня 2010
8461
30 Липня 2010
10:45

Німеччина змінює схему оплати за суспільне мовлення: платитимуть всі

8461
Німеччина змінює схему оплати за суспільне мовлення: платитимуть всі

Уряд Німеччини планує змінити систему абонементної плати за суспільне мовлення: з 1 січня 2013 року плата стягуватиметься не з телевізора, а з домогосподарства. Про це повідомляє Media Business Report.

 

Нині плата за суспільне мовлення залежить від кількості ресиверів, що можуть приймати сигнал суспільних мовників - телеканалів ARD та ZDF, а також національного суспільного радіо Deutschlandradio. За новою схемою кількість приймачів не матиме значення.

 

Точна сума абонентського внеску ще не затверджена. Втім навряд чи вона перевищуватиме нинішній розмір абонплати - майже 18 євро на місяць.

 

Після впровадження змін телеканали ARD і ZDF та радіо Deutschlandradio будуть прирівняні до культурних і освітніх установ, за які громадянин повинен буде платити, незалежно від того, користується він ними чи ні.

 

У травні Пол Кирчхоф, екс-суддя Конституційного Суда Німеччини, рекомендував нову схему як таку, що відповідає нормам конституції країни.

 

Заплановане нововведення є реакцією німецього уряду на технічну конвергенцію. Адже доступ до каналів суспільного мовлення вже не обмежується телевізорами та радіоприймачами. Програми можно дивитися в інтернеті, через мобільні телефони тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8461
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду