Місцевий чиновник не судитиметься з газетами «Обрії Ізюмщини» та «СІАТ»

29 Липня 2010
23320
29 Липня 2010
11:20

Місцевий чиновник не судитиметься з газетами «Обрії Ізюмщини» та «СІАТ»

23320
Місцевий чиновник не судитиметься з газетами «Обрії Ізюмщини» та «СІАТ»

Секретар Ізюмської міської ради Костянтин Ольшанський не має більше претензій до редакцій міськрайонної масової газети «Обрії Ізюмщини» та щотижневої газети міста та району «СІАТ». Про це повідомив «Детектор медіа» головний редактор видання «Обрії Ізюмщини» Костянтин Григоренко.

 

«На останньому  судовому засіданні позивач вирішив   змінити свої вимоги. Він  зняв претензії до засобів масової інформації і до колективу ВАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління», - сказав він.

 

Відповідачами у справі лишаються  тільки керівник ВАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління» та юрисконсульт підприємства, а розмір моральної шкоди пан Ольшанський знизив  з 3 тисяч до 1 гривні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», судовий конфлікт між секретарем міськради та редакціями газет розгорівся цьогоріч в травні. Причиною непорозуміння стала публікація у ЗМІ відкритого листа ВАТ «ШРБУ» до депутатів міськради про безпідставні, на думку підприємства, перевірки секретаря міськради Ольшанського та депутата Закса якості робіт підприємства.

 

У зв'язку з публікацією цього листа позивач  вимагав, щоб оприлюднена у зверненні інформація була спростована у такий же спосіб, яким була поширена, і вибачення відповідачів за вчинення ними неправомірних дій.

 

«Із самого початку  було видно, що обидві редакції діяли в рамках законодавства. Та  суду все ж таки  не уникли. Довелося докладати зусиль, аби  позивач змінив свої вимоги», - зазначає Костянтин Григоренко. Як наголосив пан Григоренко, попри мирне врегулювання ситуації, редакція розцінила позов, як втручання в професійну діяльність журналістів і тиск.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду