До газети «Обрії Ізюмщини» позивається місцевий чиновник

18 Травня 2010
9297
18 Травня 2010
16:25

До газети «Обрії Ізюмщини» позивається місцевий чиновник

9297
До газети «Обрії Ізюмщини» позивається місцевий чиновник

Газета «Обрії Ізюмщини» отримала ухвалу  Ізюмського  міськрайонного суду, в якій зокрема,  йдеться про відкриття провадження  у справі  громадянина  Костянтина Ольшанського, який подав судовий позов до голови  правління  ВАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління», міськрайонної масової газети «Обрії Ізюмщини» та щотижневої газети міста та району «СІАТ» про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомляє газета «Обрії Ізюмщини».

 

Костянтин Ольшанський є секретарем Ізюмської міської ради. Його позов зумовлено публікацією в газеті відкритого листа ВАТ «ШРБУ» до депутатів міськради, у якому зокрема ідеться про безпідставні, на думку підприємства, перевірки секретаря міськради Ольшанського та депутата Закса якості робіт підприємства. Як припускають підприємці, перевірки пов'язані з наміром чиновника залучити до вик залучити до виконання робіт за тендером міськради іншого підрядника (повністю лист можна переглянути тут).

 

У свою чергу Костянтин Ольшанський у позові зазначив, що відповідачами у справі поширена недостовірна інформація, що зганьбила його честь, гідність та ділову репутацію, спричинивши моральну шкоду на суму 3000 грн.

 

«Очевидним фактом є те, що інформація, наведена у відкритому зверненні трудового колективу ВАТ ШРБУ до депутатів Ізюмської міської ради безпосередньо стосується мене як посадової особи місцевого самоврядування та побудована у формі звинувачень щодо моєї професійної діяльності, професійних якостей тощо», - ідеться в заяві позивача.

 

Автор позову  поставив вимогу, щоб  оприлюднена у зверненні інформація була спростована у такий же спосіб, яким була поширена, і вимагає вибачення  відповідачів за вчинення ними неправомірних дій.

 

Редактор «Обріїв Ізюмщини» Костянтин Григоренко, відповідаючи на запитання ТК, чи звертався пан Ольшанський до редакції з проханням викласти свою точку зору і чи відмовила йому газета, пояснив, що газета сама зверталася до секретаря міськради з проханням про коментар.

 

«Редакція газети звернулась до секретаря міської ради Ольшанського та депутата міської ради Закса з пропозицією викласти свою точку зору поруч зі зверненням трудового колективу ШРБУ. Депутат Закс погодився і дав інтерв'ю з цього приводу, але перед самим виходом газети до друку, зняв його. Ольшанський відмовився від коментарів, посилаючись на те, що він пізніше прокоментує цю ситуацію», - так пояснив ситуацію пан Григоренко.

 

Попереднє  судове  засідання призначене  на 14 год. 30 хв. 31 травня 2010 року в приміщенні Ізюмського міськрайонного суду Харківської області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9297
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду