Екс-головред комунальної газети «Тернопіль вечірній» заявляє про неправомірність свого звільнення

27 Липня 2010
8281
27 Липня 2010
12:57

Екс-головред комунальної газети «Тернопіль вечірній» заявляє про неправомірність свого звільнення

8281
Екс-головред комунальної газети «Тернопіль вечірній» заявляє про неправомірність свого звільнення

Колишній в.о. головного редактора комунальної газети «Тернопіль вечірній» Володимир Андріїшин заявив про те, що вважає своє звільнення з посади неправомірним. З цього приводу він звернувся до юристів та повідомив всі фракції міської ради, намагаючись добитися скликання сесії з цього приводу. Про це пан Андріїшин сказав під час прес-конференції в Тернополі 27 липня.

 

Володимир Андріїшин обіймав посаду виконуючого обов'язки головного редактора «Тернополю вечірнього»  з 17 жовтня 2008 року.

 

На початку цього року засновник газети - міська рада Тернополя - вирішила передати її фінансово-господарське забезпечення комунальному підприємству міської ради «Адміністративно-технічна інспекція». В процесі реорганізації Володимир Андріїшин формально залишався в.о. головного редактора за сумісництвом, але зарплату отримував в «Адміністративно-технічній інспекції».

 

Як повідомляє Provse.te.ua, 26 травня згідно з наказом  Віктора Шумади, начальника підприємства «Адміністративно-технічна інспекція», Володимира Андріїшина звільнили, посилаючись на те, що на посаду в.о. головного редактора знайшли кандидата на постійну роботу. Від запропонованих інших посад - кореспондента, заступника редактора тощо Володимир, за його словами, відмовився. Новим керівником редакції було призначено Святослава Півторака.

 

Як прокоментував пан Андріїшин «Детектор медіа», цим звільненням Віктор Шумада перевищив свої посадові повноваження, оскільки призначення та звільнення керівника друкованого органу міської ради залишається прерогативою сесії міської ради.

 

Володимир Андріїшин пояснює своє звільнення політичними причинами. За його неофіційною інформацією, посада керівника друкованого органу міськради стала розмінною монетою у прагненні певних політиків одержати місця у списках партії «Справедливість», місцевий осередок якої очолює батько Святослава Півторака.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8281
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хлоп
5030 дн. тому
йомайо, 100%, шо ті всі злі коменти пише півторак:) давно його лікувати в псіхушці тре, або принаймні посадити за хабарництво)
Тернополянка
5030 дн. тому
Шановна Ірина, звідки така обізнаність щодо Андріїшина? Може ви є тією проституткою? Може десь продешевили, продаваючи себе і тепер жаба давить? Як на мене, то він досвідчений і грамотний журналіст. І знає, як видання зробити успішним. На що Вам вміння і снаги не вистачить. Хіба що вмієте тілом торгувати. І то з висловів видно, що не дуже вдало, якщо є стільки їді.
варварі
5030 дн. тому
Андріїшин цією газетою тільки прикривався - щоб організувати власний бізнес, та який бізнес в такого недалекого мудака може бути? Адже нормальна людина не стане знімати проституток, цілими ночами бухати в редакції з ними, бити працівників привселюдно... Хто його може захищати? А ще він брехун - і я один із обдурених ним людей. І знайомий особисто з людьми, яких андріїшин так само обдурив. Не буду писати за півторака - його не знаю. але нащо знати півторака, якщо знаю андріїшина - гірше вже не буде. і нащо та гра на публіку, тремтячий голос, і твердження, що він дбає про газету? лицемір!
варвара
5030 дн. тому
чому хтось вважає, що тільки ВП (себто, як розумію, андріїшин) здатен щось придумати? це комплімент на його адресу, чи як? а про інциденти треба говорити вчасно, а не заднім числом. на газеті, яка справді стала вартою уваги за керівництва андріїшина, вони (інцинденти) не позначалися. а рішення про зміну керівництва "тернополя вечірнього" має шанси викреслити цей часопис з переліку місцевих видань, на які взагалі хто-небудь, окрім видавця, а може, і з ним включно, не буде звертати уваги. чи, може, комусь заважає, що в газеті є що читати, її приємно, врешті, брати до рук, та й реклама зявилася. це помічають тільки читачі, а не видавець і керівництво міськради? так виходить? чи, як справжні українці, всі далі будуть гребти під себе і бачити пилинку в оці сусіда, не помічаючи колоди у власному? оті "порядні, молоді і перспективні", "надія нації", які мали б рятувати україну, насправді прагнуть тільки власні амбіції задовольняти. ні, не тільки. про "хлііб насущний", думаю, теж не забувають
варвара (гарний нік ви собі придумали, ВП!)
5030 дн. тому
Неодноразово бачила - я не голослівна. Але доказувати не буду. А як на рахунок того, що він піднімав руку на працівників редакції? Свідками подібних інцидентів була не лише я:)
Тернополянка
5030 дн. тому
Андріїшин, можливо, не дуже "продвинутий" в журналістиці (хоча, мабуть, вина тому - Тернопіль Вечірній, що можна вимагати від газети, яку контролює мер?), але людина тямуща, приємна, відповідальна. А Півторак - підлий і хитрий, і такий журналіст, як футболіст. І нікому діла нема до тої газети.. Сумно, бо я її почала читати тільки кілька місяців тому, вона змінилась накраще. Підтримую Андріїшина, дуже сподіваюсь, що хтось виведе Заставного-Шумаду-Півторака на чисту воду.
варвара
5030 дн. тому
до "шановної" ірини. те, що андріїшин журналіст, підтверджує принаймні диплом львівського університету. а чим ви підтвердите свою оцінку пана володимира? чи не були, бува, в приміщенні редакції у зазначений час і за вказаних вами обставин?
Іра
5030 дн. тому
Андріїшин - ніякий не журналіст, а пафосна свиня, яка мала шанс врятувати газету. А натомість заборгував людям великі суми, нагодував солодкими обіцянками - а тепер хоче щось доказати. Які політичні причини - він не знає нічого про політику! Водячи проституток в приміщення редакції і влаштовуючи постійні пиятики там же, він добився лише неповаги і осуду всіх, хто його знає.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду