detector.media
27.07.2010 12:57
Екс-головред комунальної газети «Тернопіль вечірній» заявляє про неправомірність свого звільнення

Колишній в.о. головного редактора комунальної газети «Тернопіль вечірній» Володимир Андріїшин заявив про те, що вважає своє звільнення з посади неправомірним. З цього приводу він звернувся до юристів та повідомив всі фракції міської ради, намагаючись добитися скликання сесії з цього приводу. Про це пан Андріїшин сказав під час прес-конференції в Тернополі 27 липня.

 

Володимир Андріїшин обіймав посаду виконуючого обов'язки головного редактора «Тернополю вечірнього»  з 17 жовтня 2008 року.

 

На початку цього року засновник газети - міська рада Тернополя - вирішила передати її фінансово-господарське забезпечення комунальному підприємству міської ради «Адміністративно-технічна інспекція». В процесі реорганізації Володимир Андріїшин формально залишався в.о. головного редактора за сумісництвом, але зарплату отримував в «Адміністративно-технічній інспекції».

 

Як повідомляє Provse.te.ua, 26 травня згідно з наказом  Віктора Шумади, начальника підприємства «Адміністративно-технічна інспекція», Володимира Андріїшина звільнили, посилаючись на те, що на посаду в.о. головного редактора знайшли кандидата на постійну роботу. Від запропонованих інших посад - кореспондента, заступника редактора тощо Володимир, за його словами, відмовився. Новим керівником редакції було призначено Святослава Півторака.

 

Як прокоментував пан Андріїшин «Детектор медіа», цим звільненням Віктор Шумада перевищив свої посадові повноваження, оскільки призначення та звільнення керівника друкованого органу міської ради залишається прерогативою сесії міської ради.

 

Володимир Андріїшин пояснює своє звільнення політичними причинами. За його неофіційною інформацією, посада керівника друкованого органу міськради стала розмінною монетою у прагненні певних політиків одержати місця у списках партії «Справедливість», місцевий осередок якої очолює батько Святослава Півторака.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY