Ігор Гужва: Чаленко залишається працювати в «Сегодня»

27 Липня 2010
5081
27 Липня 2010
11:38

Ігор Гужва: Чаленко залишається працювати в «Сегодня»

5081
Ігор Гужва: Чаленко залишається працювати в «Сегодня»

Головний редактор газети «Сегодня» Ігор Гужва заявив, що конфлікт, який мав місце між ним та політичним оглядачем видання Олександром Чаленком, вичерпано, і що Чаленко залишається працювати в газеті. 

 

«Днями ми з ним ще раз переговорили з цього приводу, і дійшли висновку, що ми зможемо вирішити ці питання без звільнення», - сказав Гужва в розмові з «Детектор медіаю».

 

У своїх поясненнях ситуації головред обмежився тим, що в нього з Чаленком «свої стосунки».

 

«Насправді ми з Чаленком вирішили по-новому поглянути на нашу ситуацію і закрити конфлікт, який нікому користі не приносить», - сказав він.

 

Детальніше про ситуацію в газеті «Сегодня» - в інтерв'ю з Ігорем Гужвою, яке «Детектор медіа» опублікує найближчим часом.

 

Нагадаємо, Олександр Чаленко, який працював в газеті «Сегодня» політичним оглядачем, а згодом спецкореспондентом, заявив про своє звільнення з видання. Він публічно оголосив, що звільняється на вимогу шеф-редактора Ігоря Гужви. Ця вимога, за словами Чаленка, була викликана тим, що  він в ефірі «Інтера» оголосив інформацію про медіавласника газети.

 

«Ігор Гужва сказав мені, щоб я з 1 вересня шукав нову роботу. Є декілька причин, основною з яких є та, що я в ефірі програми «Велика політика з Євгеном Кисельовим» публічно сказав, що власником газети «Сегодня» є Рінат Ахметов. За словами Гужви, читачі про це не знали, і тепер дехто з них перестане їй довіряти», - коментував своє рішення Чаленко.

 

Після заяви Чаленка ситуацію в газеті «Сегодня» також коментували його колеги по редакції - у повідомленні  «Дусі», яке було передане на умовах нерозголошення джерел, та в листі журналістів відділу новин до «Детектор медіа». Своїм баченням ситуації у виданні поділилися  колишні журналісти «Сегодня» - Євген Іхельзон та Ірина Соломко.

 

Щодо звільнення Чаленка також була заява руху «Стоп цензурі!», пов'язана з неприпустимістю звільнення журналістів з  причини розголошення суспільно-важливої інформації, зокрема інформації про медіавласність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5081
Читайте також
19.12.2010 10:40
Роман Кульчинський
, для «Детектор медіа»
36 500
27.07.2010 13:35
Анастасия Рафал, для «Детектор медіа»
45 253
26.07.2010 11:39
Журналисты «Сегодня», для «Детектор медіа»
40 158
23.07.2010 15:19
Ірина Соломко, «Українська правда»
7 131
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Удлиняемая цепь
5024 дн. тому
эй вы, двое из ларца, одинаковых с лица! готовьтесь, корытцо-то скоро все равно отодвинут))
Люблю і сєґодня і завтра
5024 дн. тому
В донецьких з PR-фантазією завжди був напряг.
медвед
5024 дн. тому
Оце правильно. Хай лайно залишається в сортирі - нема чого його вихлюпувати.
Вал
5024 дн. тому
Милые браняться - только тешатся))) Чаленко только выиграл от этого конфликта - пропиарили его как следует))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду