Павло Кужеєв передав офіційне звернення 5-го каналу «Репортерам без кордонів»

21 Липня 2010
14249
21 Липня 2010
15:02

Павло Кужеєв передав офіційне звернення 5-го каналу «Репортерам без кордонів»

14249
Павло Кужеєв передав офіційне звернення 5-го каналу «Репортерам без кордонів»

Ведучий 5-го каналу Павло Кужеєв під час прес-конференції міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» передав офіційне звернення до місії від 5 каналу з фактами позбавлення каналу частот для мовлення.

 

«Репортери без кордонів» на прес-конференції, яка відбулася 21 липня 2010 року в УНІАНі, оприлюднили попередні висновки та свої рекомендації щодо стану свободи слова в Україні.

 

У зверненні 5-го каналу зокрема йдеться про те, що сьогодні пан Хорошковський намагається довести світові, що існуюча проблема - «частотний скандал» є виключно бізнесовим конфліктом. «Але, з огляду на системність повідомлень про утиски та перешкоджання діяльності журналістів, є причина говорити про загальну зміну ставлення до незалежних ЗМІ в Україні», - пише «5 канал». Також у зверненні висловлено прохання і надалі не залишати без уваги факти, які в подальшому можуть привести до занепаду демократичних здобутків в України, з поміж яких головною цінністю є свобода слова.

 

Наразі представники «Репортерів без кордонів» оприлюднили тільки попередні висновки, остаточні будуть зроблені після ознайомлення з великою кількістю заяв та документів, які репортери отримали під час візиту в Україну.

 

«Ми хочемо звернутися до президента Януковича, щоб він зробив заяву про те, що він дійсно готовий захищати свободу слова в Україні. Тому що, якщо немає політичної волі, то ситуація може розвиватися не в тому напрямку», - заявив генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Жан-Франсуа Жуяр. Він зазначив, що під час свого наступного візиту, вони хочуть не тільки обговорити ці рекомендації з українською владою, а й можливі шляхи покращення ситуації.

 

Відповідаючи на запитання про те, що за представник «Репортерів» зустрічався з Ганною Герман декілька тижнів тому, Жан-Франсуа Жуяр повідомив, що це юрист організації Жан Мартан. «Він приїхав на особисте запрошення Ганни Герман та Валіда Арфуша, і навіть не знав, що його представлятимуть як представника нашої організації. Тому його слова не слід сприймати як офіційну заяву організації», - відповів Жан-Франсуа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14249
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду