detector.media
21.07.2010 15:02
Павло Кужеєв передав офіційне звернення 5-го каналу «Репортерам без кордонів»

Ведучий 5-го каналу Павло Кужеєв під час прес-конференції міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» передав офіційне звернення до місії від 5 каналу з фактами позбавлення каналу частот для мовлення.

 

«Репортери без кордонів» на прес-конференції, яка відбулася 21 липня 2010 року в УНІАНі, оприлюднили попередні висновки та свої рекомендації щодо стану свободи слова в Україні.

 

У зверненні 5-го каналу зокрема йдеться про те, що сьогодні пан Хорошковський намагається довести світові, що існуюча проблема - «частотний скандал» є виключно бізнесовим конфліктом. «Але, з огляду на системність повідомлень про утиски та перешкоджання діяльності журналістів, є причина говорити про загальну зміну ставлення до незалежних ЗМІ в Україні», - пише «5 канал». Також у зверненні висловлено прохання і надалі не залишати без уваги факти, які в подальшому можуть привести до занепаду демократичних здобутків в України, з поміж яких головною цінністю є свобода слова.

 

Наразі представники «Репортерів без кордонів» оприлюднили тільки попередні висновки, остаточні будуть зроблені після ознайомлення з великою кількістю заяв та документів, які репортери отримали під час візиту в Україну.

 

«Ми хочемо звернутися до президента Януковича, щоб він зробив заяву про те, що він дійсно готовий захищати свободу слова в Україні. Тому що, якщо немає політичної волі, то ситуація може розвиватися не в тому напрямку», - заявив генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Жан-Франсуа Жуяр. Він зазначив, що під час свого наступного візиту, вони хочуть не тільки обговорити ці рекомендації з українською владою, а й можливі шляхи покращення ситуації.

 

Відповідаючи на запитання про те, що за представник «Репортерів» зустрічався з Ганною Герман декілька тижнів тому, Жан-Франсуа Жуяр повідомив, що це юрист організації Жан Мартан. «Він приїхав на особисте запрошення Ганни Герман та Валіда Арфуша, і навіть не знав, що його представлятимуть як представника нашої організації. Тому його слова не слід сприймати як офіційну заяву організації», - відповів Жан-Франсуа.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY