Фінал Чемпіонату світу з футболу подивилися понад 700 мільйонів глядачів

13 Липня 2010
11747
13 Липня 2010
13:32

Фінал Чемпіонату світу з футболу подивилися понад 700 мільйонів глядачів

11747
Фінал Чемпіонату світу з футболу подивилися понад 700 мільйонів глядачів

За оцінками міжнародної федерації футболу (FIFA), фінал Чемпіонату світу в прямому ефірі подивилися понад 700 млн. глядачів у всьому світі. Цей показник більший, ніж у церемонії відкриття Олімпійських ігор в 2008-му році (600 млн), але порівнянний із кількістю глядачів минулого фіналу ЧС з футболу чотири роки тому (700 млн). Про це повідомляє Reuters.

 

Згідно з повідомленням, фінал Чемпіонату отримав рекордні рейтинги в Іспанії, де його переглянули в середньому 15,6 млн. глядачів на трьох каналах. За даними рейтингового агентства Barlovento Comunicacion, 16,8 млн. іспанців - 91% телевізійної аудиторії країни - дивилися футбол у той момент, коли Андре Іньєста забив переможний гол у додатковий час.

 

В Нідерландах за тим, як Іспанія вперше стає чемпіоном світу, також спостерігали 91% телевізійної аудиторії. Приблизно 8,5 млн голландців дивилися матч на власних телевізорах, не рахуючи тих, хто переглянув поразку національної команди в пабах та на великих екранах під відкритим небом.

 

Матч також отримав високі рейтинги в Європі: в Німеччині його подивилися 25,1 млн. (71% ТВ-аудиторії) на ZDF; в Британії - 18,4 млн. (66%) на BBC1, BBCHD, ITV1 і ITVH; в Італії - 13,5 млн. (63,46%) на RAI, у Франції - 14,1 млн. (63%) на TF1. Рейтинги фіналу Чемпіонату на TF1 та RAI  виявилися найвищими в історії для футбольного матчу, в якому не брала участь національна команда. Для локальних телекомпаній Чемпіонат світу з футболу став якорем, що на місяць зачепив аудиторію, значно підвищивши рейтинги: так, середня частка матчів на іспанському Telecinco становила 66,2% (транслювалися лише 8 матчів), на німецькому ZDF - 51,3% (27 матчів) і на TF1 - 40% (27 матчів).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11747
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду