Найкращим фільмом «Відкритої ночі» стала 6-хвилинна «Перешкода» Максима Буйницького

12 Липня 2010
23431
12 Липня 2010
11:45

Найкращим фільмом «Відкритої ночі» стала 6-хвилинна «Перешкода» Максима Буйницького

23431
Найкращим фільмом «Відкритої ночі» стала 6-хвилинна «Перешкода» Максима Буйницького

Найкращим фільмом «Відкритої ночі» стала «Перешкода» Максима Буйницького. Таке рішення ухвалило журі 14-го фестивалю «Відкрита ніч», який відбувся у ніч з 10 на 11 липня 2010 року в Києві в музеї Гончара.

 

9-хвилинну стрічку створено з мотивами оповідання Даниїла Хармса; історію про кохання у пору сталінських репресій показано, як гру дітей, які відтворюють побачене в дорослому світі. Творча група картини - студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення Максим Буйницький (режисер, сценарист), Артем Рижиков (оператор), Федір Александрович (художник), Максим Шоренков (автор музики), Олена Золотухіна (монтаж), Марія Мастєрова (звукорежисер).

 

Усього в конкурсній програмі брало участь 10 ігрових стрічок (номінація: ігровий фільм) та 6 анімаційних робіт (номінація: анімаційний фільм).

 

Оскільки всі 6 анімаційних стрічок «У Лірника в гостях», «В подорож за казками», «Луганський степ», «Легедзине», «Кривий ріг», «Шешори» являють собою серіал «Моя країна Україна», то журі прийшло до висновку нагородити співпродюсерів циклу Сашка Лірника та Степана Коваля.

 

У номінації «Ігровий фільм» журі, крім гран-прі, також відзначило найкращу режисерську роботу - «Її місце порожнє», режисер Богдана Смирнова; та найкращу операторську роботу - «Шафа», режисер Єлизавета Клюзко, оператор Руслан Коломієць.

 

Крім того, журі відзначило загальний високий рівень конкурсних робіт у порівнянні з конкурсантами «Відкритої ночі» минулих років.  

 

Нагадаємо, кінофестиваль «Відкрита ніч» 2010 року відбувся у музеї Івана Гончара під традиційним гаслом: «Одна ніч, але наша!». Технічна та організаційна підтримка - етнофестиваль «Країна Мрій». Організатор і художній керівник фестивалю кінорежисер Михайло Іллєнко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду