detector.media
12.07.2010 11:45
Найкращим фільмом «Відкритої ночі» стала 6-хвилинна «Перешкода» Максима Буйницького

Найкращим фільмом «Відкритої ночі» стала «Перешкода» Максима Буйницького. Таке рішення ухвалило журі 14-го фестивалю «Відкрита ніч», який відбувся у ніч з 10 на 11 липня 2010 року в Києві в музеї Гончара.

 

9-хвилинну стрічку створено з мотивами оповідання Даниїла Хармса; історію про кохання у пору сталінських репресій показано, як гру дітей, які відтворюють побачене в дорослому світі. Творча група картини - студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення Максим Буйницький (режисер, сценарист), Артем Рижиков (оператор), Федір Александрович (художник), Максим Шоренков (автор музики), Олена Золотухіна (монтаж), Марія Мастєрова (звукорежисер).

 

Усього в конкурсній програмі брало участь 10 ігрових стрічок (номінація: ігровий фільм) та 6 анімаційних робіт (номінація: анімаційний фільм).

 

Оскільки всі 6 анімаційних стрічок «У Лірника в гостях», «В подорож за казками», «Луганський степ», «Легедзине», «Кривий ріг», «Шешори» являють собою серіал «Моя країна Україна», то журі прийшло до висновку нагородити співпродюсерів циклу Сашка Лірника та Степана Коваля.

 

У номінації «Ігровий фільм» журі, крім гран-прі, також відзначило найкращу режисерську роботу - «Її місце порожнє», режисер Богдана Смирнова; та найкращу операторську роботу - «Шафа», режисер Єлизавета Клюзко, оператор Руслан Коломієць.

 

Крім того, журі відзначило загальний високий рівень конкурсних робіт у порівнянні з конкурсантами «Відкритої ночі» минулих років.  

 

Нагадаємо, кінофестиваль «Відкрита ніч» 2010 року відбувся у музеї Івана Гончара під традиційним гаслом: «Одна ніч, але наша!». Технічна та організаційна підтримка - етнофестиваль «Країна Мрій». Організатор і художній керівник фестивалю кінорежисер Михайло Іллєнко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY