Прокурор Львівщини, який судиться з газетою «Експрес», подав у відставку

11 Липня 2010
29470
11 Липня 2010
12:45

Прокурор Львівщини, який судиться з газетою «Експрес», подав у відставку

29470
Прокурор Львівщини, який судиться з газетою «Експрес», подав у відставку

10 липня прокурор Львівської області Олексій Баганець подав рапорт про відставку. Про це повідомляє ЗІК із посиланням на інформацію у правоохоронних органах. Однак аргументацію відставки, наведену в рапорті, з'ясувати не вдалося.

 

Нагадаємо, пан Баганець подавав позов до суду на газету «Експрес» про захист честі й гідності. Передісторія непорозумінь з газетою, з його слів, така: на початку 2008 року було порушено кримінальну справу щодо одного із сільських голів Пустомитівського району за те, що він підробив рішення сесії сільської ради і незаконно виділив громадянину земельну ділянку під створення Центру рекреації для журналістів.

 

Згодом з'ясувалася, що цю земельну ділянку було надано громадянину Ігорю Починку, головному редакторові газети «Експрес». 16 червня прокурор звертався до тодішнього Генпрокурора Олександра Медведька з проханням «провести перевірку щодо незаконного збору і поширення інформації журналістами газети "Експрес"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29470
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду