На Одеському кінофестивалі в конкурсі змагатимуться 16 картин

9 Липня 2010
15711
9 Липня 2010
18:02

На Одеському кінофестивалі в конкурсі змагатимуться 16 картин

15711
На Одеському кінофестивалі в конкурсі змагатимуться 16 картин

Одеський міжнародний кінофестиваль сформував остаточний склад журі, визначив фільм закриття та відкриття, а також відібрав 16 картин для конкурсної програми. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

За словами президента ОМКФ Вікторії Тігіпко, для участі у конкурсі відбиралися фільми на таких фестивалях, як «Кінотавр», Канський, Берлінський та Венеціанський, перевага надавалася картинам, які навряд чи потраплять в широкий прокат. Серед 16 кінострічок лише одна вітчизняна - українсько-російський фільм «Пістолет Страдиварі».

 

Переможця та власника головного призу визначить міжнародне журі на чолі з голландським класиком арт-хауса Йосом Стеллінгом. До складу суддівської ради також увійдуть: французький актор Грегуар Колен, український кінокритик та голова Спілки кінематографістів України Сергій Тримач, арт-директор фестивалю «goEAST» Світлана Сикора і російський кінопродюсер Сергій Члиянц.

 

Відкриватиме Одеський кінофестиваль картина Паскаля Шоме «Серцеїд» з Роменом Дюрі та Ванессою Параді. Завершальним фільмом стане українська прем'єра Дмитра Месхієва «Людина біля вікна». Головну роль в картині зіграв Юрій Стоянов, який також виступив співавтором сценарію.

 

Крім того, в програмі Одеського кінофестивалю - показ просто неба реставрованої копії «Броненосця «Потьомкіна» прямо на Потьомкінських сходах, проект «Літня кіношкола» і майже сотня фільмів - світові прем'єри та кінохіти останнього сезону.

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15711
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду