detector.media
09.07.2010 18:02
На Одеському кінофестивалі в конкурсі змагатимуться 16 картин

Одеський міжнародний кінофестиваль сформував остаточний склад журі, визначив фільм закриття та відкриття, а також відібрав 16 картин для конкурсної програми. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

За словами президента ОМКФ Вікторії Тігіпко, для участі у конкурсі відбиралися фільми на таких фестивалях, як «Кінотавр», Канський, Берлінський та Венеціанський, перевага надавалася картинам, які навряд чи потраплять в широкий прокат. Серед 16 кінострічок лише одна вітчизняна - українсько-російський фільм «Пістолет Страдиварі».

 

Переможця та власника головного призу визначить міжнародне журі на чолі з голландським класиком арт-хауса Йосом Стеллінгом. До складу суддівської ради також увійдуть: французький актор Грегуар Колен, український кінокритик та голова Спілки кінематографістів України Сергій Тримач, арт-директор фестивалю «goEAST» Світлана Сикора і російський кінопродюсер Сергій Члиянц.

 

Відкриватиме Одеський кінофестиваль картина Паскаля Шоме «Серцеїд» з Роменом Дюрі та Ванессою Параді. Завершальним фільмом стане українська прем'єра Дмитра Месхієва «Людина біля вікна». Головну роль в картині зіграв Юрій Стоянов, який також виступив співавтором сценарію.

 

Крім того, в програмі Одеського кінофестивалю - показ просто неба реставрованої копії «Броненосця «Потьомкіна» прямо на Потьомкінських сходах, проект «Літня кіношкола» і майже сотня фільмів - світові прем'єри та кінохіти останнього сезону.

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY