Рада прийняла за основу законопроект про державне регулювання тарифів на доступ до кабельної каналізації

6 Липня 2010
16651
6 Липня 2010
18:31

Рада прийняла за основу законопроект про державне регулювання тарифів на доступ до кабельної каналізації

16651
Рада прийняла за основу законопроект про державне регулювання тарифів на доступ до кабельної каналізації

Верховна Рада 6 липня прийняла за основу законопроект про внесення змін до закону «Про телекомунікації» (щодо забезпечення доступу до кабельної каналізації електрозв'язку). За це проголосували 296 народних депутатів.

 

Законопроект № 5333, зареєстрований 8 квітня народними депутатами, членами Комітету з питань транспорту і зв'язку Юрієм Мороко (Партія регіонів) і Віталієм Коржем (БЮТ), пропонує доповнити статтю 1 закону «Про телекомунікації» визначенням терміну «кабельна каналізація електрозв'язку» (ККЕ), а також встановити, що граничні або фіксовані тарифи на надання в користування кабельної каналізації електрозв'язку підлягають державному регулюванню.

 

Згідно із законопроектом, кабельна каналізація електрозв'язку - це наземні, надземні та підземні інженерні споруди (колектори, телекомунікаційні колодязі, тунелі, акведуки, шляхопроводи, мости, мостові переходи, естакади, трубопроводи та інші), які використовуються або можуть бути використані для прокладання магістральних, з'єднувальних та розподільних проводових і оптоволоконних кабелів електрозв'язку, та розміщення супутніх лінійних технічних засобів телекомунікацій.

 

Як пояснюють автори законопроекту в пояснювальній записці, найбільш негативними проявами нерегульованих взаємовідносин у сфері користування кабельною каналізацією є:

- існування скритих, штучних бар'єрів доступу на ринок телекомунікацій у вигляді високих тарифів на користування ККЕ, що особливо це впливає на нових операторів, які тільки-но розпочали свою діяльність, та на «невеликих» операторів;

- поява конкурентного впливу, який спрямований на реалізацію переваг окремих операторів, що проявляється в стримуванні розвитку телекомунікаційних мереж, обмеженні добросовісної конкуренції, а також в обмеженні доступу споживачів до загальнодоступних телекомунікаційних послуг.

 

«На необхідність негайного вирішення проблеми користування ККЕ спрямовані чисельні звернення операторів телекомунікацій, які у своїй діяльності потерпають від неконтрольованого впливу інших операторів - володільців ККЕ», - зазначено в пояснювальній записці.

 

Нагадаємо, що відповідно до чинного закону «Про телекомунікації» державному регулюванню шляхом встановлення граничних або фіксованих тарифів підлягають тарифи на загальнодоступні послуги (наприклад, універсальна програмна послуга в операторів кабельного телебачення) і тарифи на надання у користування каналів електрозв'язку операторів телекомунікацій, які займають монопольне (домінуюче) становище.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16651
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
5108 дн. тому
В.Олійник через своїх прикормлених депутатів всіляко намагається завдати шкоди Укртелекому та понизити його вартість. Невже Бог на небі буде так довго терпіти цього негідника.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду