Міліція побила фотографа «Фокусу»

5 Липня 2010
10407
5 Липня 2010
19:24

Міліція побила фотографа «Фокусу»

10407
Міліція побила фотографа «Фокусу»

Фотокореспондента «Фокусу» побили запорізькі міліціонери, повідомляє Focus.ua. За цим фактом прокуратура Запоріжжя розпочала службову перевірку.

 

Як повідомляє видання, інцидент стався 2 липня на Привокзальній площі Запоріжжя - кореспонденти, що поверталися із відрядження, очікували на потяг до Києва. Правоохоронці зацікавилися Дмитром Стойковим та Євгеном Сафоновим через те, що ті пили пиво у громадському місці.

 

Співробітники ППС вказали на правопорушення й наказали відкрити валізи для огляду. Згідно ст. 260 Кодексу адміністративних правопорушень (КоАП), міліціонери можуть проводити огляд речей у випадках «коли вичерпано інші заходи впливу, встановлення особи». Проте, за словами Євгена Сафонова, журналісти пред'явили міліціонерам свої посвідчення.

 

Як розповів ТК Євген Сафонов, бити його колегу Дмитра Стойкова міліціонери почали ще на вокзалі, а продовжили в Комунарському РУГУ Запоріжжя, куди доправили журналістів.

 

У відділку їх протримали три години, після чого журналісти написали заяву до прокуратури Запоріжжя.

 

Поки прокуратура офіційно коментує лише причину затримання кореспондентів «Фокусу» - через адміністративне правопорушення, доправлення до РУГУ пояснюють потребою скласти протокол, а от щодо причини побиття, то кажуть, що триває службове розслідування.

 

Тимчасом юрист адвокатської компанії «Моор і Кросондович» Кирило Сергєєв зазначає, що в нормальній ситуації міліціонери мали скласти адміністративний протокол про правопорушення, а от затримувати і тим паче бити громадян вони не мали права.  

 

«Міліція може застосовувати силу, лише в разі відмови людиною виконувати законні вимоги співробітників МВС та намаганні застосувати силу проти самих міліціонерів», -  наголошує юрист.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10407
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь для кокотюхи
5058 дн. тому
Я пиво на улице не пил никогда. Я вообще пиво не пью. И ничего спиртного. ВАС это удовлетворяет ? Так что, как Вы говорите, "каждый мог бы оказаться" - да не каждый. Совсем не каждый. Просто не нужно вести себя как падаль. Воспитанные люди на улице не пьют пива. Тем более в общественном месте. Чтобы потом ИСПОЛЬЗОВАТЬ СЛУЖЕБНОЕ удостоверение для прикрытия своих неблаговидных целей. Хотя вы и слова то такие забыли, господа "журналисты". Даже в голову не придет такое уже. Верно ? :)
Alex
5058 дн. тому
Факт залишається фактом. У Запоріжжі ситуація із побиттям за розпиття пива стала "доброю" звичкою. Два дні тому мого знайомого, його сестру та ще одну дівчину затримали за це ж. Прийшли у цивільному, почали показувати посвідчення. Ті запропонували заплатити штраф, але міліцію це не влаштувало. Мовляв, документів у вас при собі немає - йдемо у відділок. Хлопця 3 години били, погрожували пістолетом, материли, дубинкою дали по колінній чашечці, а сідати не давали. У результаті - віддав 50 гривень, які у нього були. Сестра теж віддала 50-43. Другій дівчині менше пощастило. На неї напосілися, мовляв, виженуть із університету, затримаємо на 3 доби, там тебе попишуть і все таке. Віддала 500 гривень. ЦЕ НОРМАЛЬНО??? Це якщо журналісти себе захистити не можуть, то про що звичайним людям говорити?
Игорь Жижух
5058 дн. тому
Странно все это. Одного били, а другой что? - стоял и наблюдал, его не тронули? Насколько мне известно, один вел себя нормально, а другой - как скотина. Вот и все.
кокотюха
5058 дн. тому
всіх стосуєтья: давно пили на вулиці пиво? давно вам це було дозволено? давно заборонили? я подивлюся на вас, коли ви захочете випити на вулиці пивця, а підійдуть менти, і ви станете на коліна, будете лизькати їм шкари - дядя мент, я більше не буду! менти у нас однаково плющать маньяків, педофілів, кілерів і тих, хто випив пива. між ними ставлять знак рівняння. так що менше виступайте - просто кожен може опинитися на їхньому місці.
Игорь
5058 дн. тому
Как Телекритика может быть объективной ? Как она может что-то написать правдиво ? Может быть стоило бы ей действительно написать о том, что НЕЛЬЗЯ журналистам, представителям столь уважаемой общественно-значимой профессии :) (практически светочам демократии в тоталитарном государстве, где господствует цензура), самим нарушать закон, распивая спиртные напитки в общественном месте ? Что это показывает низкий культурный уровень данных представителей вашего "цеха" ? Телекритика не напишет, что не стоит ложится под каток, чтобы потом обижаться на него. Задержали пьяных журналюг на вокзале - правильно сделали. Нужно просто "постараться" еще чтобы так влипнуть :))) Может умнее будут в следующий раз. Как было сказано в класическом фильме: "Дай-ка ты им еще - для ума."
Для ДимКА
5059 дн. тому
Ты же сам журналист! Не знаешь как было дело - нечего комментировать!
Знающий
5059 дн. тому
А почему не пишут, что журналисты отказались показывать свои вещи и хамили работникам милиции? Почему ТК ни разу не осудила ни одного (!) журналиста за противоправное поведение за всю историю своего существования?
ДимОК
5059 дн. тому
Так и надо журналистам. Нечего нарушать закон, употребляя алкогольные напитки в общественных местах
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду