Редактор чернівецької газети «Час» судиться через обмеження свободи мирних зібрань

29 Червня 2010
27167
29 Червня 2010
15:22

Редактор чернівецької газети «Час» судиться через обмеження свободи мирних зібрань

27167
Редактор чернівецької газети «Час» судиться через обмеження свободи мирних зібрань

Редактор чернівецької газети «Час», депутат обласної ради Петро Кобевко подав судовий позов проти Чернівецької міської ради через обмеження свободи мирних зібрань, пише «Інститут масової інформації».

 

24 грудня 2009 року рішенням Чернівецької міської ради було затверджено нове положення про порядок організації та проведення у місті мирних зібрань. Воно, на думку пана Кобевка,  «у всіх своїх пунктах не відповідає або ж прямо суперечить правовим актам вищої юридичної сили». Зокрема рішення міської ради зобов'язує громадян повідомляти про проведення мирних зібрань за три дні до самого заходу. Також в положенні визначені «рекомендовані» місця для проведення акцій. А такі обмеження є виключно предметом законодавчого регулювання і не в компетенції органів місцевого самоврядування.

 

 «Позовну заяву нам допомогла скласти Українська Гельсінська спілка з прав людини, а саме її представник Володимир Чемерис. Ми сподіваємось на успіх, бо подібне рішення міськвиконкому Дніпропетровської міської ради через суд вже було відмінено. Також закликаємо усіх активних громадян в інших містах, де діють подібні обмеження звертатися до суду», - каже Петро Кобевко. 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27167
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mediasicolo
5057 дн. тому
Шановна ТК! посилання на Інститут масової інформації не діє
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду