Прокуратура Криму порушила кримінальну справу за розповсюдження «Майн Кампф»

25 Червня 2010
8546
25 Червня 2010
12:23

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу за розповсюдження «Майн Кампф»

8546
Прокуратура Криму порушила кримінальну справу за розповсюдження «Майн Кампф»

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом розповсюдження книги Адольфа Гітлера «Майн Кампф», повідомляють «Подробности». Про те, що видання, яке заборонене у багатьох країнах, вільно продається в Сімферополі - повідомили місцеві ветерани другої світової. Під час перевірки на книжковому ринку виявлено сім екземплярів видання.

 

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі, яка розглядала раніше це питання, вважає, що книга Гітлера розпалює міжнаціональну ворожнечу, закликає до насилля і пропагує ідеї нацизму. Саме в цьому і звинувачують видавця книги, розповсюджувачів та замовника, яким загрожує до трьох років позбавлення волі.

 

«Під час розслідування справи будуть встановлюватися особи, і пред'являтися звинувачення. Поки що триває судова експертиза», - сказав начальник відділу міжнаціональних відносин прокуратури Криму Олександр Зіневич.

 

Голова НЕК Василь Костицький зауважив у коментарі, що рішення комісії обмежується тим, що вона визнала цю книжку такою, що суперечить українському законодавству, а питання про її розповсюдження, це вже компетенція інших органів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8546
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду