Суд вимагає від оператора Берлусконі повернути мільйони євро

23 Червня 2010
17221
23 Червня 2010
11:12

Суд вимагає від оператора Берлусконі повернути мільйони євро

17221
Суд вимагає від оператора Берлусконі повернути мільйони євро

Медіа-холдинг прем`єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі планує подати апеляцію до суду першої Генерального суду (EU General Court), пише Media Business Reports.

 

Холдинг не згодний з рішенням суду Європейського Союзу про те, що оператор Mediaset має повернути мільйони євро, які населення сплачувало за купівлю і оренду цифрових декордерів для перегляду ефірного і кабельного цифрового телебачення.

 

За рішенням Суду Європейського Союзу, державні субсидії, які виділялися в рамках державної програми переходу на цифрове телебачення, порушують так званий принцип технологічної нейтральності щодо чесної конкуренції між різними видами доставки телесигналу. В той же час державні кошти спрямували на збільшення привабливості цифрових ефірних і кабельних каналів Італії, найбільші з яких входять чи контролюються холдингом Mediaset.

 

Європейська Комісія почала розслідування законності таких привілеїв 2005 року, після того, як отримала скаргу від супутникового оператора SKY Italia, який належить Руперту Мердоку, і Centro Europa 7. Невдоволення супутникових мовників викликало те, що держава виділяє фінансову допомогу лише ефірним і кабельним операторам, які до того ж пропонують послуги платного телебачення.

 

Власники Mediaset кажуть, що державну допомогу було спрямовано на споживачів, а не на телемовників, тому Mediaset не отримував прибутку від державних субсидій і не зобов'язаний повертати ці кошти.

 

Фінансування Mediaset уряд розпочав в 2004 році. Тоді кожний, хто купував чи брав в оренду цифрову приставку, отримував 150 євро компенсації. 2005 року цю допомогу зменшили до 70 Євро, а загальний річний бюджет субсидій зменшили до 110 євро. Загалом протягом двох років користувачам Mediaset було виділено близько 200 мільйонів євро.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду