InMind: 25% молодих українців дивляться телебачення поза домом

21 Червня 2010
16205
21 Червня 2010
19:51

InMind: 25% молодих українців дивляться телебачення поза домом

16205
InMind: 25% молодих українців дивляться телебачення поза домом

Компанія InMind, яка запропонувала нішевим телеканалам вимірювати телеперегляд за їхньою цільовою аудиторію, оприлюднила дані свого установчого дослідження.

 

Як повідомляється у релізі InMind, дослідження виявило, що 25% людей віком 14-49 років, котрі проживають у містах з населенням понад 50 тис. осіб і мають кабельний або супутниковий тип прийому сигналу, протягом тижня дивляться телепрограми поза своєю домівкою.

 

Серед усієї вибірки «50+, 14-49» 58% людей мають кабельний чи супутниковий тип прийому (а 42%, відповідно, - ефірний). З цих 58% регулярно користуються інтернетом 69%, ще 5% мають домашнє підключення, але не є регулярними користувачами. «Така висока частка проникнення інтернету у цільовій аудиторії нішевих каналів дозволяє використовувати його (інтернет - ТК) як ефективний засіб передачі даних, уникаючи зміщень при дослідженні телеперегляду», - зазначається у релізі.

 

Як зауважив «Детектор медіа» генеральний директор телеканалу «MTV Україна» Костянтин Стрюков, частина дослідження, що описує медіаспоживання і телеперегляд загалом, не показала відмінностей від даних компаній GfK Ukraine чи TNS. Але рейтинги конкретних каналів, на думку пана Стрюкова, вимагають подальших вимірювань.  

 

Нагадаємо, InMind пропонує фіксувати телеперегляд за допомогою інтернет-щоденників. В учасників ринку виникали деякі сумніви щодо релевантності даних, отриманих таким способом.

 

Тепер, після установчого дослідження, InMind запустить демо-панель, а після отримання перших результатів її роботи канали вирішать, чи фінансувати повноцінне дослідження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду