Керівництво НТКУ пропонує скоротити 93-х співробітників (+список)

16 Червня 2010
36406
16 Червня 2010
18:28

Керівництво НТКУ пропонує скоротити 93-х співробітників (+список)

36406
Керівництво НТКУ пропонує скоротити 93-х співробітників (+список)

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф  звернувся до профкому профспілки працівників культури з проханням розглянути список з 93 працівників, які підлягають скороченню. Про це  йдеться у його заяві від  11 червня.

 

«Прошу дати згоду на звільнення у зв'язку зі змінами в організації виробництва та праці працівників НТКУ, як таких, які мають більш низьку кваліфікацію та/або продуктивність праці», - пише пан Бенкендорф.

 

За словами заступника голови профкому Сергія Шеріна, профком має розглянути цей список  до 5 липня і надати свої рекомендації керівництву.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
36406
Коментарі
44
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вариант 1
5068 дн. тому
Оставили Дроздову потому, что она настоящий герой из пьесы Горького "На дне". Фрося-пиги из Ямала.
Смотрю и удивляюсь
5068 дн. тому
Ах ты,ах ты все мы космонавты!А Дроздючку за какие заслуги оставили?Да еще в такую должность возвели...Да она ушибленная с детства головой.Попросили бы написать ее диктант.Там масса грамматических ошибок,что для должности главного редактора,кажется, недопустимо.А у вас для юродивых всегда место находится,просим-с...пожалуйте глупость в должность...
Бенкендорф - БРАВО!
5069 дн. тому
Нарешті Ви, Єгоре Андрійовичу, розворушили це спляче царство. БРАВО! Профспілки НТКУ ледве розродилися зборами, листами, статтями і двома ( 1 під різними ніками) активними форумчанами. На мій скромний смак Ви не просто гендиректор, Ви - геній. Профспілка аж тепер зрозуміла як воно - халтурі кінець.
Виталий
5070 дн. тому
А знаменитый ветеран труда и незаслужено заслуженный журналист Леонтьева оказалась нужна державе?
колега1 - Адеквату
5070 дн. тому
Ви дякуйте Богу, що у вас є такий восококласний режисер як Шатохіна. Чули-чули як молодша-Касаткіна "робила документальні фільми". Щодня просиджувала у кабінеті помічниці Докаленка, все підписувала і всіх здавала. Запитайте у колег, які (випадково) побачили, яка в неї тоді була зарплата? Відверті члени профкому вам, профактивістці, теж це розкажуть.
Адекват
5070 дн. тому
Колего-1, ну, по-перше, молодша Касаткіна в декреті, а не працює на проекті, це до відома. А до декрету вона на проектах і не працювала, бо фільми робила, документальні. А по-друге, звичайно краще замість Міленіної залишити Шатохіну працювати, яка бігатиме за Марком Гресем весь час заглядатиме йому в рота і говоритиме, який він геніЯльний директор і професіонал, навіть незважаючи на те, що Гресь на зборах режисерів об"єднання дозволив собі сказати: "Да вы за****и! Вам тут что, штаны снять и х** показать?" Такі директори і такі кадри звичайно потрібні, панове. Ага. Що менше розуму, то краще.
CNN
5070 дн. тому
Беня жену устроил на НТКУ? Устроил! Вопросы ещё есть? Да меня и 1% людей не знает кто они и что делали на НТКУ, а подписал мигом на увольнение! Он бы сразу подписал и на все 1700 сотрудников, урод одно слово! Ему у Докаленко поучиться надо и опыта набраться как руководить!
Колега1- Колезі
5070 дн. тому
Колего, час покаже наскільки правомірним є скорочення. Ніхто не заперечує ерудицію названих вами людей. Але у підрозділах (документалісти, молодіжне мовлення, громадсько-політичне) дуже довго обговорювали КОГО? Документалісти відстояли інші кандидатури, а Міленіну - ні. Всі добре розуміють, що всередині колективів теж є конкуренція. Павленко ходила по телецентру і всім розказувала, що вона пенсіонер і хоч тепер відпочине на пенсії, коло внуків. Касаткіна та Станкович попрацювали в телекомпанії довго-довго, будучи вже давно пенсіонерами. І, УВАГА ! дуже зручно прилаштували своїх дочок. Дочки обох в штаті нтку і працюють на проектах. Є ще питання?
щеРус
5070 дн. тому
А я знаю, прихильники яких політкольорів вони; особливо прибиральники та водії...
Колега
5070 дн. тому
Звертаюсь до нових керівників ВСІХ каналів! На Вас чекає те ж саме, що Ви зараз робите! Ви подаєте приклад жорстокості по відношенню до людей, які життя віддали телебаченню. Як жодна інша професія в державі, - телевізійна, - впродовж років, коли Вас не було на світі, - без грішних грошей, без праці на колінах - жили телебаченням, творили моральний телеефір! Пришити можна багато УТ-1. Але неозброєним оком видно і роботу "Інтера", який жив за рахунок творчості інших, а не власних сил. Ваш тато, п.Бенкендорф- шанував телевізійників! Чому Ви дозволяєте собі цілковиту "сталінську чистку" провідних майстрів екрану, імена яких, без ВАс увійшли в історію. Ваш список скорочень не перекреслить пам"яють МОЮ і таких як я людей. В більшості імен я бачу вірність фахі, високу компетентність, грамотність, ЕРУДИЦІЮ І ВИСОКУ ЛЮДСЬКУ ПОРЯДНІСТЬ. ЯК У ВАС ПІДНЯЛАСЬ РУКА ЗАЧІПАТИ МІЛЕНІНУ, ПАВЛЕНКО, СТАНКОВИЧ, КАСАТКІНУ, ВСІХ СПОРТИВНИХ КОМЕНТАТОРІВ, ВСІХ РЕЖИСЕРІВ, КОЖНОГО-КОЖНОГО. ВИ НА ТЕЛЕБАЧЕННІ ТАК НЕ ПРАЦЮВАЛИ, ЯК ВОНИ. БЕЗКОРИСЛИВО! ВИ НАЖИЛИСЬ З ТЕЛЕБАЧЕННЯ. А ВОНИ ЖИЛИ, ЖИВУТЬ Й ЖИТИМУТЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯМ. БЕЗ ВАС!!!! ПРИЙДЕ ЧАС І ВИ ОТРИМАЄТЕ ПО ЗАСЛУГАХ. ЖИТТЯ СПРАВЕДЛИВІШЕ, НІЖ ВИ ДУМАЄТЕ. Я не старий кадр. Я працюючий кадр. І не з УТ-1. Але я знаю їхні імена. А Ваше ім"я я знаю тільки з тусовочних згадок. Бендендорфа-старшого глибоко поважаю.
мексиканец
5070 дн. тому
Профком Бенкендорф попросил "розглянути список з 93 працівників". "Розглянули"? Про недовіру поняли. Только где ответ на вопрос? Или 93 фамилии в списке - все как один краса и гордость украинского телевидения? Волновались бы за лучших людей и за будущее канала - дали бы ответ четкий по каждому из списка. Бунтовать, оно, конечно, проще, чем думать головой
правдоруб
5070 дн. тому
о каком сокращении можно говорить, когда тут же набирают других, плюс выпихивают и принуждают увольняться по соглашению сторон
М
5071 дн. тому
чудово - наказ від 28 квітня, а про згоду профспілки просять 11 червня? чому тут є прізвища? скорочення ПОСАД, а не людей. крім того, Телекритико, ви розголошуєте приватну інформацію. не боїтеся позовів? і ще - причиною скорочення ШТАТУ не може бути "які мають більш низьку кваліфікацію та/або продуктивність праці". якщо таке оформлення документів – прогрес від того, що на НТКУ було раніше, то все дуже сумно...
Семен
5071 дн. тому
Скорее всего канал готовят под приватизацию
Семен
5071 дн. тому
Светляков просто выдавливают (по своему желанию) без всяких сокращений
f
5071 дн. тому
Освободившееся место залить хлоркой на неделю, а потом набирать работающих.
Изя
5071 дн. тому
Бред. Если внимательно посмотреть, то список является приложением №1. А их может быть и 10 и 20. По моим данным, речь не идёт о 94 сотрудниках НТКУ. В планах Бендика и Арфика было уволить порядка 800-900 сотрудников из 1700. Цифра 94 озвучивается для того, чтобы прямо не выходить за рамки закона. Если озвучить реальную цифру - то можно и на нары сесть.
ingulets
5071 дн. тому
Гарне формулювання "які мають більш низьку кваліфікацію та/або продуктивність праці", але пан Шустер, який тепер "вертикально-горизонтально" коментує нам футбол, кваліфікацію має не більшу ніж той таки Дерепа.
а якщо чесно
5071 дн. тому
Тричі-пенсіонери! Невже вам не соромно. Століттями працювати на телеканалі, повлаштовувати сюди своїх дітей, племінників, внуків-правнуків, родичів,.. робити замовні програми, сюжети, джинсу... і ще клеїти зад до крісла нтку? Невже вас совість не болить, що молодші колеги не можуть розвиватися, бо ви їм не даєте рости? Вони і не можуть підтримати своїх батьків, вашого віку, бо ви позаймали всі ставки і вас дустом не виведеш з державної телекомпанії? Бійтеся Бога, люди старші.
to f
5071 дн. тому
to f: сначало научись пахать так, как Скотникова, а потом спрашивай.
boss
5071 дн. тому
Увольнять всех пенсионеров подряд нельзя. На их ставки молодежь не пойдет , а процесс - остановится. Гнать надо бездельников и мздоимцев (независимо рт возраста , пола и наличия "папиков").
Реріх
5071 дн. тому
Нічого доброго, якщо профспілки не задіяні постійно до життя колективу. Тому маємо те, що маємо. Профспілки серйозно не працювали з керівництвом з кадрових питань, а тепер хочуть обдурити народ, ніби його рятують. Якщо відверто, профбогам в НТКУ люди вже не довіряють. Заспокойтеся. Треба працювати для колективу постійно, а не імітувати. Реінкарнація на профолімпі відміняється.
Лилу
5071 дн. тому
У меня вопрос – в этом списке все сотрудники, которых предполагают сократить, или только члены профсоюза?
f
5071 дн. тому
А Скотникову ?
ЗА упішний Перший! а не мавзолей
5071 дн. тому
Єгор Бенкендорф з правильним розумінням внутрішніх і зовнішніх проблем НТКУ. Він прагне, щоб телеканал ішов далі. Так, завдання всіх профспілок на підприємствах - відстоювати людей за будь-яких обставин. Але профспілка НТКУ (жодна!) ніколи не вміла вести людей далі. Вибудовувати з керівництвом (а не прислуговувати керівництву тільки заради збереження недоторканого профкому!) конструктивну роботу. Що наші профспілки змінили в телекомпанії на краще? Які успіхи профкому в покращенні умов праці працівників телеканалу? На який рівень позитиву, а не негативу, ви вивели життя колективу Першого національного? Які раціональні зміни ви несете в колектив, по кафешках, кутах і закутках? Зізнайтеся відверто, що окрім негативу, роздрайву, підорзр і пліток ви нічого не створили для колективу НТКУ? Чому кожен новий керівник, який хоче щось змінити на краще, для вас найлютіший ворог? Профорги, запечатайте свої чорні піднебіння кляпом і на дверях профкому напишіть - мавзолей як не треба працювати!
ПОЧЕМУ НЕ СОКРАТИЛИ СОВМЕСТИТЕЛЕЙ?
5071 дн. тому
А ПОЧЕМУ НЕ СОКРАТИЛИ ВЫПУСКАЮЩЕГО РЕДАКТОРА, КОТОРАЯ СОВМЕЩАЕТ РАБОТУ НА ПЕРВОМ НАЦИОНАЛЬНОМ С РЕДАКТОРСТВОМ НА ДРУГОМ ТЕЛЕКАНАЛЕ? А ТО ДАМА НИКАК НЕ ОПРЕДЕЛИТСЯ МЕЖДУ ДВУХ СТУЛЬЕВ.
мало скорочують
5071 дн. тому
Із 1800 співробітників скорочують всього-навсього 93? Мало, дуже мало!
Ves
5071 дн. тому
Дерепу не трожьте. Не дайте случиться катастрофе - оставьте Дерепу для благодареных потомков.
так тримати
5071 дн. тому
Прийшла людина. хоче налагодити нормальний процес, щоб і цей канал став конкурентноспроможний. А для цього потрібна не величезна орава людей, а просто пофесійна команда, нехай навіть і нечисельна. Тому все правильно. Скільки років усі вони там були, а каналові від цього толку ніякого - про це свідчать показники телеперегляду.
Знаю
5071 дн. тому
Те, кто в этом списке не только снимать не могут, они уже даже ходить не очень могут. С них песок сыпется, они в маразме. И этот маразм можно увидеть на экране. Если их и оставлять на канале - то на первом этаже, в музее и в виде мумий.
Squall
5071 дн. тому
Я думаю, что у сантехников НТКУ нет членства в профсоюзе, и сократить их могут просто так...
о4евидец
5071 дн. тому
и ни одного,б*я,сантехника!
Савелий
5071 дн. тому
А Дерепу за что???? Это же по-своему уникальный ут-шный комментатор - мастер слова, самородок, повелитель пауз между слов в одном предложении!))))
да уж
5071 дн. тому
Первый Национальный и не должен был снимать художественные фильмы.... Тогда вопрос: а зачем на канале, который не должен снимать худ.фильмы должности режиссаера, декоратора,администратора,сценариста худ. фильмов, если канал их не снимает. При этом эти должности, получая з/п занимают люди, которые и не должны что-то, оказывается, снимать?!!!! Не кажется ли это странным? за что, пардон, эти люди получают деньги? что для молодежи могут дать люди, котоорых раздражает детский смех, шум-гам, так как они давно живут интересами людей пенсионного возраста, будучи людьми, которым далеко за 55... возглавляя при этом редакцию молодежно -юношеских программ..
Спилберг
5071 дн. тому
Cписок Шиндлера! Сохранить любой ценой...
нормально
5071 дн. тому
За исключением нескольких (3-4)людей нормальный список на сокращение! Никому не известные сотрудники, что они делали в нтку? Пенсионерам пора на пенсию, на отдых "от работы" передвижения 1-2 бумажки в день и попивания кофейку. А родственнички Касаткины(профсоюз) и Данильченко(профсоюз) и Бычёк!!!!. Господа, имейте совесть, государственный телеканал не семейный колхоз. А за сокращение Карасенко Светланы - серого кардинала дурноизвестной Марины Бондаренко - все ТО общественно-политических программ поставит Бенкендорфу могорыч. Вот тут он попал в сотку, а не в десятку.
Вести нтку
5072 дн. тому
Ну, как всегда - творческих работников сокращают, а безумно раздутые штаты всяких непроизводственных отделов где сидят сплошные блатные бездельники остаються на месте. Даже не смешно. Чем Беня отличается от Васи?
shumih
5072 дн. тому
Вот тебе бабушка и Юрьев день
ДУСЯ
5072 дн. тому
Для "хм". Первый Национльный и не должен был снимать художественные фильмы, никто это и не собирался делать. Вы просто некомпетентны в своих суждениях. А если вы не смотрели документальыне фильмы сделанные НТКУ, то это говорит о вашем уровне мышления - не выше подростковых развлекалок. Гром-полит несколько лет назад выпускал 39 программ, сейчас осталось около десятка. В свое время были там программы и фильмы еженедельные сделанные одной группой в составе журналиста и режиссера, и рейтинг у этих фильмов был гораздо выше, чем сейчас у новопришедших программ. Чисто объективные решения должны приниматься не по принципу - лес рубят, щепки летят, а для того и существует менеджент, что бы рассмотреть потенциал каждого и дать ему работу по уму. А не для того, что бабло рубить (хотя это тоже никто не отменял). Многих людей никто не видел, потому что они просто не имели возможности показать что же они могут делать. Если даже у Савика Шустера отобрать эфир его очень быстро забудут, он потому и Савик, что есть где озвучивать свою позицию. при всем уважении. Первый Национальный уже давно превратился в могильник для творческих людей. Сейчас этот процесс усугубился.
www
5072 дн. тому
А ЛЮДУ КАСАТКИНУ ЗА ЧТО???
Вірю
5072 дн. тому
Футбол и Евровидение - единственное, что смотрят на УТ. Или вы думаете, что рейтиги дает какое-нибудь "Життя тривае" или "Сельский час"? Так вот, может это будет для вас откровением - но это дерьмо никто не смотрит. Так что если футбол будет переходить в Евровидение - у Первого есть шанс побить даже Интер.
Не вірю!
5072 дн. тому
Якщо футбол буде переходити у Євробачення. а Євробачення знову у футбол, то взагалі можна звільнити ВСІХ! Нащо вони, коли три людини с ранку до ночі займають ефір каналу? Все було на цьому нещасному каналі, але такого відвертого нахабства і плюндрування людей ще не було! Боже, поможи людям!
хм
5072 дн. тому
нескольких людей знаю. как люди -они неплохие, но,например, детско-молодежно-юнешеским вещанием должны всё-таки заниматься люди, немного менее пенсионного возраста. Очень удивили многоичисленные позиции всяких режиссеров, сценаристов, администраторов и операторов с декораторами !!!! ХУДОЖЕСТВЕННЫХ ФИЛЬМОВ. Я уж и про документальные в исполнение канала что-то не припомню, но вот интересно бы спросить напрямоту у профсоюза УТ: все эти люди - кто? какой художественный фильм, ну хоть один плохонький снят этими людьми? из громадсько-политичных программ канал выпускает полторы, извините , калеки пару раз в неделю. Для чего там СТОЛЬКО режиссеров-начальников (то есть, значит, есть еще и их подчиненные)? Нет, мне, конечно, искренне жаль многих людей,котрые в это непростое время остаются без работы и стали разменной монетой и заложниками чужой игры. Но среди позиций есть и чисто объективные решения...
кто
5072 дн. тому
Кто эти люди? Почему рынок их не знает? Там несколько ведущих, но кто их видел вообще?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду