У Польщі готують законопроект про розмежування медіа та політичних партій

16 Червня 2010
4601
16 Червня 2010
11:02

У Польщі готують законопроект про розмежування медіа та політичних партій

4601
У Польщі готують законопроект про розмежування медіа та політичних партій

Коаліція польського сейму працює над так званим проектом малої новелізації Закону про ЗМІ. Про це 15 червня повідомило Польське Радіо для Закордону.

 

За інформацією видання, мала новелізація Закону про ЗМІ, на думку Маршала Сейму Броніслава Коморовського, має служити відмежуванню медіа від політичних партій.  Проект передбачає, що по 4 члени наглядових рад громадського радіо і телебачення будуть представниками наукових і творчих кіл і визначатимуться в порядку конкурсу.

 

Нагадаємо, що зміни в законодавство зумовлено зокрема і розпуском нинішнього складу Державної Ради Радіомовлення і Телебачення. Броніслав Коморовський заявив, що підтримав більш ранні рішення Сейму і Сенату, які відхилили звіт діяльності Державної Ради за 2009 рік.

 

Тепер Сейм, Сенат і Президент мають 21 день на представлення нових членів до ДРРіТ. До часу обрання нового складу Ради, її нинішні члени виконуватимуть свої обов'язки.

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4601
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду