На членство у Нацраді претендують 24 кандидати

7 Червня 2010
18467
7 Червня 2010
15:08

На членство у Нацраді претендують 24 кандидати

18467
На членство у Нацраді претендують 24 кандидати

До участі у конкурсі на заміщення посад чотирьох членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення подано 24 кандидатури. Про  це ТК повідомив завідувач секретаріату комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Гирик.

 

За його словами, на сьогодні комітет звернувся з запитом до Міністерства юстиції з проханням вказати, які з організацій, що висунули кандидатів, є  всеукраїнськими громадськими організаціями у галузі діяльності ЗМІ.

 

«У мене є підозра, що не всі вони є такими. Наприклад,  чи є такою організацією товариство "Просвіта" чи Союз кабельників? Можливо так, але у наших юристів є питання. Щоб не бути голослівним, я поки що не оголошуватиму поданих кандидатів», - зазначив він.

 

За його словами, після узгодження цих питань комітет має розглянути ці кандидатури (на це законом відведено до 14 днів) і запропонує їх на голосування в зал.

 

 Планується, що наступне засідання профільного комітету відбудеться 16 червня.

 

Нагадаємо, 15 травня Верховна Рада оголосила конкурс на заміщення посад чотирьох членів Нацради, після того, як припинила повноваження Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка. Парламентські фракції та громадські організації мали змогу подати свої кандидатури  до 4 червня.

 

Як вже повідомляла ТК, Незалежна медіапрофспілка України відповідно до рішення громадського руху «Стоп цензурі!» висунула на конкурс директора Інституту медіаправа  Тараса Шевченка і шеф-редактора «Детектор медіа» Наталю Лигачову, а Асоціація «Спільний простір» подала також кандидатури пана Шевченка і Лигачової, а ще директора «Інтерньюзу» Костянтина Квурта і голову Комітету «Рівність можливостей» Олександра Чекмишева. Як відомо, Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) оголосила, що висуває таких кандидатів: Катерина М'ясникова (виконавчий директор НАМ), Катерина Котенко (виконавчий директор ІТК) і Микола Фартушний (директор ТОВ «Нові грані», заступник голови правління кредитної спілки «Ефір»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18467
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vizion
5068 дн. тому
Вот на "порулить" да пораспределять у нас всегда кандидатов навалом.
Комментатор
5070 дн. тому
Надо прежде всего нормальных людей. Это Наталья Лигачева, это Елена Ракина из Нацрады, Лилия Миронович, представитель Нацрады в Полтавской области, это также должны быть обязательно технически подкованные специалисты, например, Валерий Милосердов из "Телекритики", в общем, люди с мозгами, а не с задранным кверху рылом: а где чего обломится
boss
5070 дн. тому
Будуть: Бузина , Піховшик , Квурт і Шуфрич. Чому Шуфрич? Для сміху.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду