Українська стрічка здобула відзнаку «Фестивалю фільмів 600» у Словенії

31 Травня 2010
17803
31 Травня 2010
14:05

Українська стрічка здобула відзнаку «Фестивалю фільмів 600» у Словенії

17803
Українська стрічка здобула відзнаку «Фестивалю фільмів 600» у Словенії

Короткометражний фільм «По дорозі» Володимира Тихого здобув спеціальну відзнаку журі «Фестивалю фільмів 600» (Film Festival 600), що проходив у Словенії.

 

Поряд з 15 іншими роботами українських режисерів, цей фільм увійшов до альманаху «Мудаки. Арабески», присвяченому соціально-культурному нігілізму в Україні.

 

Герой стрічки Тихого вступає в лайно, і щоб позбутися неприємностей, починає чистити взуття об підніжку чужого джипа. Він і гадки не має, що ця банальна пригода стане приводом до нових спостережень і висновків.

 

«Участь фільму "По дорозі" у фестивалі корисна перш за все для альманаху, що об'єднує українських кінематографістів та операторів, - коментує ТК Володимир Тихий. - цю відзнаку можна вважати ще одним виявом кінематографічного життя в Україні - хоча б на рівні короткометражних фільмів, і приводом для взаємодії, якої зараз страшенно бракує. Адже кіноспільноти в Україні не існує, фахівці займаються виробництвом здебільшого телевізійних продуктів».

 

Film Festival 600 з 27 по 29 травня проходив у місті Любляні. Переможців визначили у трьох номінаціях - «Найкращий ігровий фільм» («Пісок», Йота Аронак, Іспанія), «Найкращий документальний фільм» («Живучи в повітрі», Давід Масьян, Іспанія) та «Найкращий анімаційний фільм» («Мій шлях», Свєтлан Юнакович і Велько Попович, Хорватія). Окрім Володимира Тихого, спеціальні відзнаки журі фестивалю отримав ігровий фільм «Ловець хмар» Міхи Ніфіка (Словенія) та документальна стрічка «Шенгенські історії» ще одного словенського режисера Яна Латала.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17803
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду