Герман не хоче, щоб журналісти облизували владу

28 Травня 2010
19145
28 Травня 2010
23:25

Герман не хоче, щоб журналісти облизували владу

19145
Герман не хоче, щоб журналісти облизували владу

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман не хоче, щоб сьогодні журналісти облизували владу. Про це вона заявила в програмі «Велика політика» на телеканалі «Інтер» 28 травня, відповідаючи на запитання про те, чи дійсно вона вважає, що рівень свободи слова при президентові Януковичі вище, ніж за президента Ющенка.

 

«Це зробить дуже погану послугу владі. Журналісти повинні говорити владі правду, а влада, якщо вона мудра, повинна відразу вчитися реагувати і виправляти свої помилки. Мусить бути хтось, хто вчасно владі скаже, що щось не так. Я надіюсь, що українські журналісти саме так будуть з нами працювати. Журналісти будуть вказувати нам на помилки і пропонувати правильні рішення. Мені здається, що саме в цьому є свобода слова», - сказала Ганна Герман.

 

Свободу слова за президента Ющенка Герман не вважає свободою слова, бо тоді влада не реагувала на виступи журналістів.

 

За її словами, одиницям вдалося добитися виправлення ситуації, на яку вони звертали увагу влади. Вона б хотіла, щоб рівень свободи слова при Януковичі був такий, що журналісти не тільки мали змогу вільно говорити, а й були переконані, що на їх критику буде миттєва реакція влади. Як приклад миттєвої реакції влади Ганна Герман назвала наказ президента розібратися, чому загинув студент у Шевченківському райвідділі міліції. «Президент дав доручення міністру МВС Могильову провести якнайретельніше розслідування і взяти під свій контроль. Могильов тут же відсторонив начальника і заступника райвідділу і дільничного міліціонера. Порушена сьогодні кримінальна справа і президент буде тримати цю ситуацію під своїм контролем», - зазначила Герман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19145
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кокотюха
5086 дн. тому
Тобто, реакція на смерть студента в міліції та порушення справи - це не нормальний процес, а поступка, премія, приз обуреному суспільству?
Dubfx
5087 дн. тому
Что, прямо так и сказала "облизувати"? Хм, окуляри Фрейда таємниче блищать.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду