Гран-прі фестивалю «Перемогли разом» здобули КДР ТРК і російська студія «Отражение»

17 Травня 2010
10835
17 Травня 2010
12:24

Гран-прі фестивалю «Перемогли разом» здобули КДР ТРК і російська студія «Отражение»

10835
Гран-прі фестивалю «Перемогли разом» здобули КДР ТРК і російська студія «Отражение»

Гран-прі шостого Міжнародного фестивалю теле- і радіопрограм «Перемогли разом» серед телевізійних робіт отримала програма «Куда боялась ступить нога ангела» (автор і режисер - А. Голубкін, оператор - А. Романов) студії документального кіно «Отражение» (місто Курган, Росія). Гран-прі фестивалю серед радіопрограм присуджено творчій групі КДР ТРК (автор - Л. Рубан, оператор звукозапису - А. Дем'яненко) за радіопрограму «Вдовина пісня».

 

Фестиваль ушосте проходив 8-12 травня у Севастополі та був присвяченій 65-й річниці Перемоги. Як повідомляє Державний комітет телебачення та радіомовлення, у фестивалі взяли участь 42 телерадіокомпанії. На розгляд журі було представлено 125  конкурсних телевізійних робіт і 28 радіоробіт. При цьому майже 50 робіт представлено з 10 зарубіжних країн, в тому числі з Франції і Китаю.

 

Роботи учасників фестивалю виборювали перемогу в 7 основних номінаціях: «Цих днів не стихне слава», «Батьківщина. Честь. Обов'язок», «У війни не жіноче обличчя», «Бойове братерство», «Діти війни», «Війна очима нащадків», «Літопис великого подвигу».

 

Журі телепрограм очолював заступник генерального директора КДР ТРК Леонід Мужук. До складу журі також входили художній керівник студії «Укртелефільм» Олег Бійма, віце-президент УТР Володимир Земляний, професор Південного федерального університету (Росія) Владислав Смирнов, режисер і коментатор Національної ДТРК (Білорусь) Володимир Суббот та начальник відділу координації діяльності державних телерадіоорганізацій Держкомтелерадіо Людмила Пащенко.

 

Журі радіопрограм очолював завідувач кафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики Олесь Гоян. До складу журі також входили режисер і ведуча Національної громадської ТРК «Телерадіо Молдова» Валентина Чеколтан, ректор Болгарської академії телебачення і радіо Дімітр Дімітров, директор дирекції програм Львівської ОДТРК Володимир Палига, заступник начальника ТРК «Бриз» ВМС України Олег Чубук і відповідальний секретар КДР ТРК Антон Щегельський.

 

Повний список лауреатів 6-го Міжнародного фестивалю теле- і радіопрограм «Перемогли разом».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10835
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду