СТБ виступив проти законопроекту, що забороняє пропаганду екстрасенсів

13 Травня 2010
16786
13 Травня 2010
14:40

СТБ виступив проти законопроекту, що забороняє пропаганду екстрасенсів

16786
СТБ виступив проти законопроекту, що забороняє пропаганду екстрасенсів

Телеканал  СТБ виступив проти законопроекту, що забороняє в Україні пропаганду діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок та хіромантів. Про це сьогодні на прес-конференції оголосили представники каналу.

 

Нагадаємо, законопроект № 6299 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та послуг з передрікання майбутнього (долі)» - було зареєстровано у Верховній Раді 13 квітня. У ньому, зокрема,  йдеться про заборону транслювати програми  або сюжети за участю екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів тощо. Втім, дозволяється показувати документальні фільми, які розповідають про негативний вплив таких осіб і їхньої діяльності. Також пропонується заборонити рекламу послуг з ворожіння, передрікання майбутнього тощо.

 

Марина Корнієнко, юрист телеканалу СТБ наголосила на тому, що цей законопроект під виглядом спроби врегулювати  ситуацію з платними послугами екстрасенсів, знахарів, екстрасенсів, ворожок та хіромантів, та уникнення  шахрайства, намагається ввести повну заборону на таку діяльність. «І якщо цей законопроект буде прийнятий у тому вигляді, в якому він поданий, ми ризикуємо залишитись без класики радянського кіно: «Карнавалу», «Табір іде у небо», а фільми з циганами ми будемо змушені вирізати, через шматки, де гадають по руках, «Гаррі Потера» та «Бременські музиканти» ми також не зможемо показати», - зазначила вона. А Олексій Удовицький, шеф-редактор «Битви екстрасенсів» додав, що СТБ у своїх проектах не пропагує платні послуги екстрасенсів: «У нас в ефірі навіть немає програм, де за 80 гривень за дзвінок можна відповідати на якісь запитання».

 

Пані Корнієнко вважає цей законопроект «неприпустимим»: «Метою прийняття закону називають бажання вберегти населення від потрапляння під вплив, обман та шахрайські дії. Але кримінальним кодексом вже передбачена відповідальність за зловживання довірою громадян. Будь-хто може звернутись до правоохоронних органів за захистом, користуючись тією нормою, яка вже існує. Навіщо вводити додаткові обмеження?».

 

За її словами, у законодавстві Європейського Союзу дозволено таку діяльність, якщо доведено, що вона не є шахрайством. «До 2008 року в ЄС діяв законний акт «Про шахрайство медіумів», який походить від 1735 року. Згідно останнього пункту цього закону, жодні обмеження на діяльність медіа не можуть бути розповсюджені, якщо ці послуги використовуються для розваг. Телеканал СТБ просто розважає людей. Якщо хтось це дивиться, то це комусь потрібно», - сказала вона.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16786
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Київ
5101 дн. тому
Перед тим, як забороняти яку-небудь діяльність потрібно державі, або органам влади довести, що ця діяльність є шахрайством, а не приводити все під одну гребінку. Таким чином можно заборонити діяльність всіх релігій, бо якась може негативно влинути на людину, або сред них можуть бути шахраї. Якщо йти далі, то в першу чергу треба заборонити діяльність депутатів, бо рівень шахрайства та можливих збитків для держави можна порівняти хіба що з збитками природних катаклізмів.
Киев
5102 дн. тому
"Юрист" не видит в законе отличия между актерами, ИГРАЮЩИМИ роли ворожек, экстрасенсов и тд в фильмах, и РЕАЛЬНЫМИ ворожками, экстрасэнсами и тд?
маша
5102 дн. тому
Юрист замечательно подтасовывает факты в выгодном для канала свете
antihiromant
5102 дн. тому
Искренность от пани Корниенко так и прет
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду