Французьких журналістів звинуватили у змові проти «Стомлених сонцем-2»

12 Травня 2010
22257
12 Травня 2010
11:09

Французьких журналістів звинуватили у змові проти «Стомлених сонцем-2»

22257
Французьких журналістів звинуватили у змові проти «Стомлених сонцем-2»

Компанія Wild Bunch, яка займається продажем прав на новий фільм Микити Міхалкова «Стомлені сонцем-2», звинуватила французькі ЗМІ у змові проти цієї стрічки, пише Корреспондент.net, посилаючись на Lenta.ru.

 

Представник Wild Bunch Вінсент Мараваль заявив Variety, що французькі журналісти почали програму з дискредитації «Стомлених сонцем-2».

Він навів кілька прикладів подібної критики. Так, видання Liberation висловило подив у зв'язку з «чарівною появою фільму в офіційній програмі Каннського фестивалю», а Le Monde назвав нову стрічку «гімном сталінізму».

За словами представника Wild Bunch, звинувачення абсурдні, оскільки «всі фільми Міхалкова мають антисталінський характер». Він наголосив, що «Стомлені сонцем» у Каннах ще не показувалися, тому журналісти, швидше за все, не бачили фільм.



Крім «Стомлених сонцем-2» критики зазнав також фільм «Поза законом» Рашида Бушареба. На думку журналістів, цей фільм необхідно не тільки прибрати з програми фестивалю, але і заборонити до показу у Франції за дискредитацію французьких збройних сил.



На думку Мараваля, різка реакція на «Поза законом» і «Стомлені сонцем-2» обумовлена тим, що їх автори воліють знімати не фестивальне кіно, а стрічки для широкого глядача.


Як повідомлялося раніше, фільм «Стомлені сонцем 2: Предстояння» представляє Росію в офіційній програмі Каннського фестивалю. Стрічка вийшла в широкий прокат 22 квітня в рекордній для пострадянського кіно кількості копій і з найбільшим для російського кіно бюджетом - $ 55 млн.



У російському прокаті фільм провалився - у перші вихідні прокату фільм приніс лише $ 3,72 млн. та демонструвався у напівпорожніх залах.



Пізніше стало відомо, що прем'єру «Цитаделі» - другої частини «Стомлених сонцем-2» - перенесено з листопада 2010 року на 2011 рік.



Нагадаємо, 63-й Каннський кінофестиваль стартує 12 травня, і триватиме до 23 травня. Україну в основному конкурсі представить фільм «Щастя моє» Сергія Лозніци.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22257
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5100 дн. тому
Міхалков завжди був і залишається великодержавним російським шовіністом. Він це не приховує, жалкуючи і за ссср, і за російським царатом. Правда на троні він звик бачити лише... себе самого (скромно так). У всіх його історичних фільмах цим відгонить дуже відчутно. Французькі медіа не помилилися. В самій росії кіно провалилося. Та і хто ще може сам про себе написати на бігбордах "Виликий фильм о великой войне". Лише не-вєлікій мІХАЛКОВ
сталин
5100 дн. тому
эх, Михалков... Эх, барин... Эх, скатился и начал четко идти по стопам своего семейства, обслуживающих правительственную идеологию разных десятилетий
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду