detector.media
12.05.2010 11:09
Французьких журналістів звинуватили у змові проти «Стомлених сонцем-2»

Компанія Wild Bunch, яка займається продажем прав на новий фільм Микити Міхалкова «Стомлені сонцем-2», звинуватила французькі ЗМІ у змові проти цієї стрічки, пише Корреспондент.net, посилаючись на Lenta.ru.

 

Представник Wild Bunch Вінсент Мараваль заявив Variety, що французькі журналісти почали програму з дискредитації «Стомлених сонцем-2».

Він навів кілька прикладів подібної критики. Так, видання Liberation висловило подив у зв'язку з «чарівною появою фільму в офіційній програмі Каннського фестивалю», а Le Monde назвав нову стрічку «гімном сталінізму».

За словами представника Wild Bunch, звинувачення абсурдні, оскільки «всі фільми Міхалкова мають антисталінський характер». Він наголосив, що «Стомлені сонцем» у Каннах ще не показувалися, тому журналісти, швидше за все, не бачили фільм.



Крім «Стомлених сонцем-2» критики зазнав також фільм «Поза законом» Рашида Бушареба. На думку журналістів, цей фільм необхідно не тільки прибрати з програми фестивалю, але і заборонити до показу у Франції за дискредитацію французьких збройних сил.



На думку Мараваля, різка реакція на «Поза законом» і «Стомлені сонцем-2» обумовлена тим, що їх автори воліють знімати не фестивальне кіно, а стрічки для широкого глядача.


Як повідомлялося раніше, фільм «Стомлені сонцем 2: Предстояння» представляє Росію в офіційній програмі Каннського фестивалю. Стрічка вийшла в широкий прокат 22 квітня в рекордній для пострадянського кіно кількості копій і з найбільшим для російського кіно бюджетом - $ 55 млн.



У російському прокаті фільм провалився - у перші вихідні прокату фільм приніс лише $ 3,72 млн. та демонструвався у напівпорожніх залах.



Пізніше стало відомо, що прем'єру «Цитаделі» - другої частини «Стомлених сонцем-2» - перенесено з листопада 2010 року на 2011 рік.



Нагадаємо, 63-й Каннський кінофестиваль стартує 12 травня, і триватиме до 23 травня. Україну в основному конкурсі представить фільм «Щастя моє» Сергія Лозніци.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY