Віталій Шевченко: Скасування квоти на українську музику – справжній удар по музичній галузі

1 Травня 2010
15663
1 Травня 2010
11:14

Віталій Шевченко: Скасування квоти на українську музику – справжній удар по музичній галузі

15663
Віталій Шевченко: Скасування квоти на українську музику – справжній удар по музичній галузі

Скасування квоти на українську музику в телеефірі стане серйозним ударом для національного шоу-бізнесу. Так член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Віталій Шевченко прокоментував зареєстрований у парламенті законопроект, ініційований депутатом від Партії регіонів Оленою Бондаренко.

 

«"Регіони" готують справжній удар по музичній галузі України, адже зараз закон вимагає, щоб 50% телерадіоефіру заповнювалися творами українських авторів або виконавців, незалежно від мови виконання. Партія регіонів, яка дбає про російський інтерес більше, ніж про український, вирішила знищити ще й український шоу-бізнес», - сказав пан Шевченко.

 

На його думку, така законодавча ініціатива є «черговим кроком культурного геноциду, який покликаний зробити українців "придатком" росіян».

 

Віталій Шевченко вважає, що таким чином Партія регіонів використовує класичний механізм асиміляції - утиски національної мови та культури. «Норма щодо обов'язкового надання 50% телерадіоефіру музичним творам національних виконавців впроваджена не лише в Україні, але й в інших європейських державах, зокрема, у Франції та Польщі, де є одна державна мова, яка зазнає сильного тиску з боку мов інших держав або мов емігрантів», - пояснив член Нацради.

 

У такий спосіб, на його думку, «планується ще одне зухвале порушення Конституції, яка надає державного статусу українській мові».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15663
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алексей
5106 дн. тому
Елена Бондаренко всё делает правильно! Долой эти 50%. Радиостанции это частная собственность - и владельцы должны сами определять что крутить, а что нет. А то на всех каналах сплошные океаны эльзы , скрябины, други рикы и прочие галичанские нацмены. так что всё, ребята, поигрались и хватит. 5 лет мы терпели эти эксперименты, больше такого не будет, будет так ка было до 2004 года.
Злой
5107 дн. тому
2 Степовик. Уважаемый! С огромным удовольствием могу с Вами подисскусировать, но при условии, что мы вместе посмотрим просто на ФАКТЫ!. Я далек от мысли , что Вы не понимаете, что на сегодняшний день все наши предприятия (крупные) полностью зависят от внешнего мира, не важно это Россия или Гондурас!. Сейчас все лжепатриоты орут про авивпром, "сдаем России". Кроме дебилов кто не понимает, что Украина одна, никогда не вытянет любой проэкт и любую машину. Кто нормальный сейчас не понимает, что модернизация ( в условиях кризиса) перевода с газа на уголь или электрику, это полный крах предприятия. Даже проданная "Криворожсталь" не торопится что-то менять, кроме как сокращает все социалки, даже столовые закрывают и увольняет рабочих пачками. и индусу глубоко по барабану, как там жители Украины. А с трубами большого диаметра? Может Вы мне скажете, куда и сколько мы их можем отгрузить кроме России? А как играя в незалежнисть мы остановили верфи в Николаеве, а тепловозы в Луганске, а обработка грузов в портах. Я уже не говорю о деградирующей армии и флоте. И очень интересная логика! Вы готовы любому дураку продаться, но как только на рынке появляется покупатель из России - все, утрата не залежности, потеря суверинетета! Пропала Украина. Европа на нас уже положила давно, и ей мы с нашими проблемами и даром не нужны. Только дебил у нас в стране, не понимает, что Европа нам не светит лет 100. теперь о культуре! В годах будут жит произведения Л. Украинки, Франка, Сосюры, Матвиенко, Ивасюка, , но если Вам нравятся даже песни типа " Я выбью все твои зубы и сложу их на полку" или " я люблю булочку з маком", или одно название ,"Левко дурко", или "Грин Бджоли", тут я пас! После 2004, группке мнящих себя борцами за Украину, захотелось все срубить по живомуи начинаем жить по новому! Это как? А поколения которые поднимали страну из пепела, строили ДнепроГЭС, заводы, города, корабли? ВСЕ НА ХЕР! В угоду пчеловоду? Поверьте, я крайне доволен, что в всое время в школе наравне изучал и украинскую и русскую литературу. Я БОГАЧЕ ДУХОВНО любого из нынешних выпускников. Уважаемый! Трава через бетон пробивается, а Вы хотите заставить половину страны жить под вашу дудку. НЕ-А! Знаете в чем нюанс? Это моя страна! И не надо меня учить как жить.
Степовик
5108 дн. тому
Злому. Якщо ви, пане Злий, є такий ліберал, що хочете кинути українську музику у вільноринкове плавання, то чого ж тоді ваша ПР так печеться про преференції для металургійних заводів, чому ми всі, громадяни України, маємо фінансувати недолугість олігархів - їхню неспроможність працювати з ринковими цінами на сировину?! Так ринкові підходи щодо мет. і хім. комбінатів є природніми - це бізнес. Не можеш - продай завод тому, хто може. Хоч в принципі ми розуміємо, що треба підтримати вітчизняного виробника, аби він став на ноги і конкурував на рівних з виробником металу чи хім. європейським, північноамериканським тощо. Бо наразі металургія і хімія є ущербними, орієнтованими на дешевий сибірський газ. Але українська культура і зокрема мова знаходяться в тому самому місці, де і металургія і хімія. Відтак, як і металургії, їм слід надати преференції перш, ніж пускати у вільну конкуренцію з російською чи європейською культурами. Тим більше, що культуру не продаси,як завод. Через це національні культури користуються підтримкою своїх урядів, наряду з чисто ринковими механізмами розвитку галузі. Інша справа, що в нашій країні все робиться на тяп-ляп. Металургія користується підтримкою бюджету ось вже 20 років, а палець об палець не вдарили, щоб замінити мартени - ці пожирачі газу - на електроплавильні печі. Те ж і з культурою, зокрема, квоти на укр. пісню засандалили і вирішили, що впоралися. Нічого не зроблено для підвищення конкурентоспроможності.Нова влада поводиться так само. Давайте приберемо з ефіру 50% укр.музики, припинимо укр.дубляж фільмів. А що навзамін? Ви спершу щось зробіть для розвитку національної культури, а вже потім шашкою махайте. Бо вийде як завжди - нічого нового не створили, зате зруйнували і те, що було.
маркетолог
5109 дн. тому
2 Злой и прочим табачникам. Если на корню рубить все, а потом заявлять про необходимость придерживаться рыночных принципов, давать потребителю востребованный продукт и не предлагать невостребованный (коим, почему-то, по умолчанию является украинский), то это не экономика - это манипуляция. Грустно, что из эфира не исчезнут билык, козловский и прочая "богема"... А чиновник да, просрав парафию... Впрочем, как и Ющенко, сделал какие-то минимальные шаги, но ничего не сделал, чтобы они пустили корни.
Ivan
5110 дн. тому
А пан Шеаченко свою місію виконав... Прос...рав українське телебачення а тепер єрунду говорить. Вчасно треба було робити а не хабарників покривати
Злой
5110 дн. тому
2Катрин! Интересное мы строим демократическое общество. У нас рыночная или плановая, или заказная, или властиугодная экономика. Свобода слова, информации. Все кругом пусть развивается по законам рынка, а песни слушать и фильмы смотреть и каналы крутить только украинские? Шишь лапушка! Спрос рождает предложение. Если есть спрос на украинские песни, то они с эфира никогда не уйдут. А если нет- извини. Я (да и ты наверно) хочу смотреть и слушать, ТО, ЧТО Я ХОЧУ! И всякие Ющенки, Тягнибоки и типа другие "патриоты", пардон мне не указ. Говоришь стрелять надо? Думаешь правильно, только у нас с тобой будут ЦЕЛИ разные. Потому как я, тоже ненавижу!
Katrin Dnipro-k
5110 дн. тому
Мені сердечно жаль, що в нашій країні таке страхіття відбувається. -культурний геноцид та й тільки.. Український шоу-бізнес і так здебільшого російськомовний, а після ратифікаціії Цього ганебного законопроекту, в українців навіть пісню рідною мовою вирвуть. Стріляти таких депутаток треба! Ненавиджу!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду