detector.media
01.05.2010 11:14
Віталій Шевченко: Скасування квоти на українську музику – справжній удар по музичній галузі

Скасування квоти на українську музику в телеефірі стане серйозним ударом для національного шоу-бізнесу. Так член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Віталій Шевченко прокоментував зареєстрований у парламенті законопроект, ініційований депутатом від Партії регіонів Оленою Бондаренко.

 

«"Регіони" готують справжній удар по музичній галузі України, адже зараз закон вимагає, щоб 50% телерадіоефіру заповнювалися творами українських авторів або виконавців, незалежно від мови виконання. Партія регіонів, яка дбає про російський інтерес більше, ніж про український, вирішила знищити ще й український шоу-бізнес», - сказав пан Шевченко.

 

На його думку, така законодавча ініціатива є «черговим кроком культурного геноциду, який покликаний зробити українців "придатком" росіян».

 

Віталій Шевченко вважає, що таким чином Партія регіонів використовує класичний механізм асиміляції - утиски національної мови та культури. «Норма щодо обов'язкового надання 50% телерадіоефіру музичним творам національних виконавців впроваджена не лише в Україні, але й в інших європейських державах, зокрема, у Франції та Польщі, де є одна державна мова, яка зазнає сильного тиску з боку мов інших держав або мов емігрантів», - пояснив член Нацради.

 

У такий спосіб, на його думку, «планується ще одне зухвале порушення Конституції, яка надає державного статусу українській мові».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY