Кореспондент «Первого канала» все-таки вийшов в ефір, хоча мітингувальники заважали (+ВІДЕО)

27 Квітня 2010
18794
27 Квітня 2010
17:58

Кореспондент «Первого канала» все-таки вийшов в ефір, хоча мітингувальники заважали (+ВІДЕО)

18794
Кореспондент «Первого канала» все-таки вийшов в ефір, хоча мітингувальники заважали (+ВІДЕО)

Завідувач українського бюро дирекції інформаційних програм російського «Первого канала» Олександр Лук'яненко зміг вийти у прямий ефір, незважаючи на завади мітингувальників, які кричали йому «Ганьба!» і «Брехло!» біля будівлі Верховної Ради України.

 

У відеосюжеті видно, що пан Лук'яненко розпочав включення, темою якого стала ратифікація угоди про продовження перебування Чорноморського флоту в Севастополі, без перешкод. Доки він розповідав про події, у кадрі демонстрували відео ранкового засідання Верховної Ради 27 квітня. Поступово голос Олександра Лук'яненка за кадром стали заглушати крики: «Геть!». Певний час навіть не було чути слів кореспондента. Наприкінці включення пан Лук'яненко знову з'явився в кадрі в оточенні мітингувальників. Він перепросив за поведінку оточуючих і запропонував глядачам переглянути наступний сюжет.

 

 

 

Нагадаємо, раніше УНІАН повідомляв про те, що мітингувальникам вдалося зірвати пряме включення Олександра Лук'яненка - замість нього в ефір вийшов інший кореспондент. Як пояснив ТК сам Олександр Лук'яненко, його включення не було зірване, а після нього в прямий ефір вже виходив кореспондент російського каналу «Россия 24» Кирило Вишинський. «Ми користуємося однією ПТС», - додав пан Лук'яненко.

 

Він також нагадав, що з подібною ситуацією кореспондент «Первого канала» стикався на тому самому місці (біля Верховної Ради) дев'ять років тому, коли робив включення про відставку прем'єр-міністра Віктора Ющенка. Тоді прихильники Ющенка намагалися зірвати ефір журналіста.

 

«Ми готові передавати в ефір будь-які думки - навіть такі», - сказав про поведінку мітингувальників Олександр Лук'яненко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18794
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стаханов
5128 дн. тому
Для долбодятлов поясню: и Лукьяненко и Вышинский такие же журналисты, как вы космонавты! Два CENSORED, в разное время сидевшие на зарплатах в киевских партийных штабах, довы...лись до того, что теперь холуйствуют на российский агитпроп, нормальные люди брезгуют с ними здороваться. Если бы кто-то из демонстрантов реально знал кто перед ними, думаю эти два урода уже бы лежали в больнице.
boss
5129 дн. тому
Позор ментам! Журналист на работе! Никто не имеет права препятствовать работе журналистов ( ни охранники супермаркетов , ни майдан-арбайтеры , ни депутаты!!!). В нормальных странах операторов и журналистов всячески оберегают , а у нас (как в Ираке , Чечне ...),.... Дэбильная страна , дебильные нравы!
свідок
5129 дн. тому
По-перше - навряд чи його робота аж надто корелюється зі стандартами журналістики, тому про журналіста взагалі не говоримо. Там були звичайні люди, які досить бескомпромісно оцінили увесь його творчий доробок. По-друге - ніхто його не бив, його оточили й скандували, доки він сам не вітік і не заховався за машину. Знімальна група ще просила не чіпати камеру, то її й не чіпали. По-третє - здається там мало бути пряме включення і його таки мітингувальники зірвали (ті два слова, що таки вийшли потім до ефіру у вечірніх новинах РФ - не враховуються) До речі, того другого діяча-ведучого питалися - з якого він каналу - то він сказав - "отойдите, не мешайте работать". а водій машини на питання - до якого каналу належить машина сказав "не знаю" - сміх та й годі. В принципі - те що мітингувальники втрутились - правильно зробили. Вдумайтесь - яка висока ціна питання була і є для українців по ЧФ, що звичайні, підкреслюю, звичайні люди так висловили своє ставлення. Це жест відчаю, і власне, депутати дуже завбачливо поховались за стінами ВР і в авто. Думаю, якби наші депутати та деякі журналісти чи політологи знали, що вони можуть нарватися на отаке чесне й пряме висловлення народної оцінки їх діям, то вони б може замислились - що і як робити. Вони ж думають, що люди (їх виборці) їм не судді. Даремно.
я
5130 дн. тому
Получается, что по мнению участников акции очень демократично бить журналиста!
севастополец
5130 дн. тому
Позорище!!!А потом не говорите почему мы так не хотим жить с вами в одной стране!!!
за Справедливость!
5130 дн. тому
Сборище моральных уродов, напоминающих диких животных на псарне, пытались сорвать свои лаем выход в эфир корреспондента, который не слова не соврал и не давал оценок, чтобы кричать ему "ганьба!" Лукьяненко - респект - настоящий профи! Даже в сложной такой вот симтуации он выкрутился и успешно довел свое включение. Этим человеком, украинцем, кстати, добившемся многого своим личным профессионализмом и трудом надо гордиться! МОЛОДЕЦ ЛУКЬЯНЕНКО!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду