НСЖУ: рішення про зміну форми власності «Чорноморських новин» необхідно скасувати

19 Квітня 2010
23002
19 Квітня 2010
10:00

НСЖУ: рішення про зміну форми власності «Чорноморських новин» необхідно скасувати

23002
НСЖУ: рішення про зміну форми власності «Чорноморських новин» необхідно скасувати

Єдина україномовна газета Одещини «Чорноморські новини» змінює форму власності. Новопризначений губернатор Одеської області Едуард Матвійчук заявив про вихід облдержадміністрації зі складу засновників видання, повідомляє інформаційне агентство УНІАН.

 

Це одностороннє рішення голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко назвав недемократичним, позаяк воно ніяк не узгоджене з іншим засновником - трудовим колективом редакції. В оприлюдненій заяві НСЖУ пан Лубченко  наполягає на скасуванні цього розпорядження.

 

«Панові голові облдержадміністрації годилося б знати, що вийти з числа співзасновників одна сторона може лише за згодою іншої. Провівши передплату на 2010 рік, облдержадміністрація і редакційний колектив тим самим підтвердили своїм читачам, що вони отримуватимуть видання до 1 січня 2011 року. Як вийти з цієї ситуації?», - запитує голова НСЖУ.

 

Він зазначає: з перетворенням газети на видання трудового колективу журналісти втрачають право на одержання пенсії, прирівняної до пенсії державного службовця.

 

«Друковані засоби масової інформації, засновані органами влади, перебувають на порозі реформування, констатується в документі. Проект відповідного закону передбачає "вирішення майнових проблем редакцій, пенсійного забезпечення їхніх працівників. Він, на жаль, ще не схвалений Верховною Радою. То для чого ставити воза попереду коня?"», - запитує пан Лубченко.

 

Одеська обласна громадсько-політична газета «Чорноморські новини» виходить з липня 1917 року. За 92 роки існування газета міняла назви та засновників, але не припиняла виходу. З 1 січня 1992 року видання виходить під назвою «Чорноморські новини». У 2000 році до складу співзасновників газети увійшла облдержадміністрація.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23002
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду