Радіостанція «Эхо Москвы» вимагає ексгумувати останки Сталіна

17 Квітня 2010
21128
17 Квітня 2010
12:18

Радіостанція «Эхо Москвы» вимагає ексгумувати останки Сталіна

21128
Радіостанція «Эхо Москвы» вимагає ексгумувати останки Сталіна

Радіостанція «Эхо Москвы» просить про ексгумацію останків Йосифа Сталіна. Пресненський суд Москви вже долучив прохання до справи за позовом Євгена Джугашвілі про захист честі й гідності. «Эхо Москвы» просить зробити ДНК-експертизу, щоб визначити спорідненість Джугашвілі і Сталіна.

 

Євген Джугашвілі, онук Йосифа Сталіна, подав позов проти радіостанції «Эхо Москвы» у грудні 2009 року. Приводом для цього стала фраза ведучого Матвея Ганапольського, що прозвучала у програмі «Перехват». За його словами, «Сталін підписав наказ, що можна розстрілювати дітей із 12-річного віку».

 

Джугашвілі заявив, що ведучий образив пам'ять його діда. Свої збитки він оцінив у 10 мільйонів рублів. Згодом рішенням Пресненського суду Москви Матвея Ганапольського було притягнуто співвідповідачем у цій справі. Журналісти зазначають, що дочка Сталіна Світлана Аллілуєва й дочка старшого сина Сталіна Якова Джугашвілі раніше назвали Євгена Джугашвілі самозванцем і заявили, що він не є їхнім родичем.

 

2009 року Євген Джугашвілі подав позов про захист честі й гідності проти «Нової газети», але програв справу. Другий позов онука Сталіна проти цього видання також було відхилено Басманним судом Москви.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21128
Читайте також
27.04.2010 08:46
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
14 911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду