detector.media
17.04.2010 12:18
Радіостанція «Эхо Москвы» вимагає ексгумувати останки Сталіна

Радіостанція «Эхо Москвы» просить про ексгумацію останків Йосифа Сталіна. Пресненський суд Москви вже долучив прохання до справи за позовом Євгена Джугашвілі про захист честі й гідності. «Эхо Москвы» просить зробити ДНК-експертизу, щоб визначити спорідненість Джугашвілі і Сталіна.

 

Євген Джугашвілі, онук Йосифа Сталіна, подав позов проти радіостанції «Эхо Москвы» у грудні 2009 року. Приводом для цього стала фраза ведучого Матвея Ганапольського, що прозвучала у програмі «Перехват». За його словами, «Сталін підписав наказ, що можна розстрілювати дітей із 12-річного віку».

 

Джугашвілі заявив, що ведучий образив пам'ять його діда. Свої збитки він оцінив у 10 мільйонів рублів. Згодом рішенням Пресненського суду Москви Матвея Ганапольського було притягнуто співвідповідачем у цій справі. Журналісти зазначають, що дочка Сталіна Світлана Аллілуєва й дочка старшого сина Сталіна Якова Джугашвілі раніше назвали Євгена Джугашвілі самозванцем і заявили, що він не є їхнім родичем.

 

2009 року Євген Джугашвілі подав позов про захист честі й гідності проти «Нової газети», але програв справу. Другий позов онука Сталіна проти цього видання також було відхилено Басманним судом Москви.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY