Китайська Tencent купує 10,26% акцій акцій російської Digital Sky Technologies

13 Квітня 2010
19499
13 Квітня 2010
19:08

Китайська Tencent купує 10,26% акцій акцій російської Digital Sky Technologies

19499
Китайська Tencent купує 10,26% акцій акцій російської Digital Sky Technologies

Одна з найбільших китайських інтернет-компаній Tencent, капіталізація якої досягає 38 млрд доларів, купує 10,26% акцій російської Digital Sky Technologies (DST), якій належать соціальні мережі «Одноклассники.ру», «Вконтакте.ру» і інші активи, повідомляє сайт «ТСН.ua» з посиланням на «КоммерсантЪ».

 

Сума операції складе $300 млн, тобто вся DST без урахування іноземних активів оцінена приблизно в $3 млрд. Експерти припускають, що DST може витратити отримані гроші на покупку у американської компанії AOL мессенджера ICQ, одним з претендентів на який якраз є Tencent.

 

Tencent Holdings Ltd вклала в DST $300 млн, йдетьться в повідомленні Tencent на Гонконзькій фондовій біржі. Китайська компанія отримає 10,26% звичайних акцій DST класу Б (відрізняються від акцій класу А тим, що мають в 25 разів менше голосів). За підсумками операції Tencent отримає в DST 0,51% голосів і право номінувати одного спостерігача без права голосу в раду директорів DST. Tencent інвестує в DST в два етапи: в рамках першого буде викуплено 4463 акції за $165 млн, а другий транш складе $134,9 млн - за 3651 акцію.

 

Як розповів гендиректор DST Юрій Мільнер, Tencent інвестувала безпосередньо в DST (на ній зосереджені російські активи), а не в DST Global (володіє іноземними активами). «Tencent Holdings Ltd отримає від операції переважно фінансову віддачу. DST же розраховує перейняти китайський досвід з монетізациі аудиторії», - відзначив пан Мільнер. Він також зауважив, що у DST немає конкретних планів щодо роботи на китайському ринку.

 

До портфеля DST входять контрольний пакет поштового сервісу Mail.ru, контрольна частка в ігровому холдингу Astrum, частки в соціальних мережах Вконтакте.ру, Одноклассники.ру, в системі моментальних платежів ОСМП, в польській соціальній мережі Nasza-Klasa.pl.

 

До портфеля DST Global входять пакети акцій соціальної мережі Facebook, ігрового холдингу Zygna і ін. До операції з Tencent більше 50% DST належало Юрієві Мільнеру і Григорію Фінгеру, близько 35% - New Media Technologies Алішера Усманова.

 

Tencent - одна з найбільших інтернет-компаній Китаю. Володіє мессенджером QQ, новинним порталом QQ.com, соціальною мережею Qzone і ін. Аудірованная виручка Tencent в 2009 році склала $1,82 млрд, операційний прибуток - $1,25 млрд, чистий прибуток - $764,7 млн. Капіталізація Tencent на Гонконзькій фондовій біржі склала вчора $38 млрд.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19499
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду